Japansko iscrtavanje obrva

Ne brinite o šminki za svoje obrve! Uz polutrajnu japansku tehniku iscrtavanja obrva koja je postala hit u cijelom svijetu, idealan izgled vaših obrva bit će postojan u bazenu i u sauni najmanje godinu dana!

Idealan izgled obrva imao je nevjerojatno dugo i zamršeno putovanje kroz stoljeća. Iako su standardno idealne obrve bile velike s neraščupanim jasnim rubovima (poput onih manekenke Care Delevingne), ipak takve obrve nisu izgledale sasvim prirodno.

Idealan izgled obrva 20-ih i 30-ih godina 20. stoljeća karakterizirale su tanke obrve, no one su u godinama koje su uslijedile ispunjene visokim lukovima. U 60-ima obrve su se obično potpuno brijale ili čupale prije bojanja. Kasnije, 70-ih, prirodne obrve po uzoru na glumicu Lauren Hutton vraćaju se u trend. Obrve nastavljaju “rasti” tijekom 80-ih i 90-ih, a u modi – što gušće to bolje prednjači Madonna. Tijekom 90-ih viđali smo obrve raznih oblika.

Japanska tehnika iscrtavanja obrva ili microblading

Osobe koje su u prošlosti (da bi bile moderne) pomno iscrtavale obrve olovkom, sada pribjegavaju kozmetičkim zahvatima kako bi vratile prirodan izgled obrva koje su lijepe i privlače pozornost. Ako ste tijekom svog života iscrtavali obrve olovkom, a više nemate strpljenja, za vas postoji alternativa poznata kao japansko iscrtavanje obrva. Najpoznatija metoda polutrajne šminke potječe iz Japana i Kine u kojoj su žene iscrtavale obrve iglama i noževima. No zbog redovitih infekcija ovakva tehnika je napuštena, te je razvijena nova puno sigurnija metoda.

Japanska tehnika iscrtavanja obrva naziva se i microblading. Ova tehnika obrvama koje su tanke i nepotpune daje prirodan izgled, jer se svaka dlaka “iscrtava” rukom, upravo tamo gdje prirodne nema. Prednost ove metode je njezina trajnost i postojanost čak i na plaži, u teretani ili u sauni. Ove obrve trajat će od 1 do 2 godine što uglavnom ovisi o načinu života koji vodite (npr. kupanje u vodi, sunčanje u solariju i kozmetici), no trajnost ovisi i o vašem tipu kože. Neposredno nakon zahvata obrve će izgledati izraženije i tamnije, a konačan rezultat bit će vidljiv unutar tjedan dana.

Pročitajte još Mikropigmentacija Obrva i Usana

Puder obrve

Trajna šminka usana

Threading obrva

Postupak iscrtavanja obrva tehnikama iz japanske tehnike:

  1. Probni crtež

Nakon prvog dogovora o izgledu koji želite, PMU (Permanent Make Up) stručnjak olovkom izrađuje skicu obrva za postizanje savršenog izgleda vašeg lica. U prvom koraku mjeri simetričnost obrva u stanju opuštenosti. Zatim, na temelju nijanse vašeg tena i prirodne nijanse vaših obrva, miješa prikladnu nijansu. Cijeli proces može trajati oko sat i pol vremena, a većina vremena se koristi za dogovor s klijenticom i testiranje dizajna. 

  1. Crtanje s pomoću pigmenata

Postupak nije izrazito bolan. Osjećaj je poput čupanja obrva, ali ako ste izrazito osjetljivi na tretirano područje se prije postupka aplicira lokalni anestetik. Obrve se iscrtavaju s aplikatorom za trajnu šminku koji ima u oblik nožića sa sitnim iglicama. Instrument se uranja u boju koja je testirana i hipoalergena. Prodiranje pigmenta u kožu mora biti izuzetno plitko, što znači da ne smije biti oteklina ili krvarenja.

Nakon prve primjene, ako je potrebno, nanosi se novi sloj boje. Mali postotak ljudi je alergičan na boju. Nakon tretmana obrve će izgledati gušće i tamnije od konačnog ishoda. Konačni rezultat vidljiv je nakon otprilike tjedan dana. Nakon toga bit će vidljivo 20-30% smanjenje intenziteta boje kao i gustoće i debljine.

  1. Njega nakon tretmana

Nakon tretmana obrve treba nježno prati s sapunom i vodom. Na tretirano područje nanosi se posebna zaštitna krema 2-3 puta dnevno (ovisno o tipu vaše kože) tijekom sljedećeg tjedna.

Prvih tjedan do deset dana ne savjetuje se sunčanje, sauna, plivanje, solarij ili intenzivno znojenje. Lagano perutanje kože na tretiranom području počinje oko četvrtog dana a prestaje u prosjeku sedam dana nakon tretmana. Nakon 3-4 tjedna, ovisno o potrebi, može se izvršiti prva korekcija.

 

Zašto izabrati japansko iscrtavanje obrva

Jedna od prednosti microbladinga je da stvara savršeno iscrtane obrve. To znači da ih ne trebate popunjavati sjenilima ili olovkama. Nema potrebe gubiti vrijeme na uređivanje ili popunjavanje obrva. To je razlog zašto je polutrajna kozmetika danas izuzetno popularna.

Osim toga, vaše obrve mogu izdržati i najteže uvjete. Mislite li da to zvuči kao reklama? Potpuno smo iskreni! Korištenjem microbladinga obrve će ostati postojane i kroz ljetne vrućine, sportske aktivnosti poput kupanja u moru i još mnogo toga. Još jedna prednost je što nakon samo 90 minuta možete imati savršeno oblikovane obrve za koje vam u bliskoj budućnosti neće biti potrebne olovke. Zamislite samo koliko sati svaki dan pokušavate kreirati svoje obrve na savršen način!

Za neke je najznačajnija korist činjenica da je tretman bezbolan jer je zbog visokokvalitetnog anestetika smanjena svaka nelagoda.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top