Trajna šminka eyeliner iskustva

Uvod

Ako ste umorni od svakodnevnog nanošenja ajlajnera, trajna šminka bi mogla biti riješenje za vas. Trajna šminka ajlajnera je popularan kozmetički tretman tetoviranja u kojem se specifični pigment nanosi na gornji sloj kože.

U ovom ćemo blogu detaljno pregledati proces, prednosti i mane ove tehnike, te podijeliti iskustva onih koji su isprobali ovaj tretman. Zaronite s nama u svijet trajnog makeup-a i saznajte je li upravo to savršeno rješenje za vaše oči.

TRAJNA ŠMINKA RECENZIJE

RECENZIJE SA SREDIME.HR I GOOGLE MY BUSINESS

Profesionalnost na visokom nivou. Vidimo se opet.

Ivona Fantastično 10.0 za uslugu Trajna šminka - puder obrve

Prezadovoljna sam. Hvala Jasminka.

Lana Fantastično 10.0 za uslugu Trajna šminka - usne - full lip color

Prvo sam se naručila na obnovu puder obrva. Međutim nakon kozultacija predložili su mi da umjesto puder obrva napravimo iscrtavanje dlačica. Predobro izgleda, 🙂 Puno puno hvala.

Kristina Fantastično 10.0 za uslugu Trajna šminka - iscrtavanje dlačica (microblading)

Usne odlično izgledaju. Sad se spremam ljubiti dečke :), ne trajno, samo polutrajno 🙂

Ksenija Fantastično 10.0 za uslugu Trajna šminka - usne - full lip color

Jako sam zadovoljna. Prije postupka sve mi je detaljno objašnjeno. Rezultat je odličan 😊.

Ksenija Fantastično 10.0 za uslugu Trajna šminka - iscrtavanje dlačica

Malen, ali iznimno ugodan, pedantan i čist salon na dobroj lokaciji! Uslugom sam vrlo zadovoljna, a gospođa Jasminka je, osim ljubazna i ugodna, iznimno profesionalna te ću se zasigurno vratiti i na neku od drugih usluga koje su u ponudi.

Zdenka Fantastično 10.0 za uslugu Trajna šminka - iscrtavanje dlačica

Fantastican salon sa super ljubaznim I susretljivim osobljem.Ja sam isla na trajnu sminku usana I rezultati su apsolutno fantasticni. Moje usne I dalje izgledaju potpuno prirodno a opet su naglasene I izrazene.Definitvno preporucujem.

Vanja Zinaja Trajna Šminka usana

 

 

Što je trajna šminka eyelinera?

Trajna šminka eyeliner je kozmetički tretman koji se provodi nanošenjem pigmenta u gornji sloj kože kako bi se postigao izgled trajnog eye linera.

Postupak nanošenja trajnog eyelinera

Trajna šminka eyeliner je popularan kozmetički tretman tetoviranja koji se provodi izuzetno precizno i stručno. Evo osnovnih koraka postupka:

 1. Prvo se očisti područje oko očiju, uklanjajući svu prethodnu šminku ili nečistoću.
 2. Nakon toga, stručnjak za trajnu šminku nanosi lokalni anestetik na područje koje će se obraditi, kako bi se smanjila neugodnost.
 3. Odabire se boja eyeliner koja najbolje odgovara tonu kože i boji očiju klijenta.
 4. Zatim slijedi nanošenje pigmenta u gornji sloj kože uz pomoć posebne opreme.
 5. Stručnjak iscrtava liniju eyeliner, vodeći računa da bude što urednija i ravnomjernija.
 6. Na kraju postupka, područje oko očiju se čisti i nanosi se hidratantna krema kako bi se ublažilo crvenilo ili oticanje.

Trajanje trajnog eyelinera

Trajanje trajnog eyelinera može varirati ovisno o osobi i njenim svakodnevnim aktivnostima. Općenito, trajna šminka ajlajnera može trajati nekoliko godina, ali boja se može postupno izblijedjeti tijekom vremena.

Potrebno je napraviti popravke svake dvije do tri godine kako bi se održao svježi izgled. Važno je naglasiti da eyeliner također može ovisiti o njezi koju pružate svojim očima nakon tretmana.

Pročitajte još Trajna sminka kapaka iskustva

Puder usne iskustva

Bolnost tretmana trajnog eyelinera

Tretman trajnog eyelinera može biti donekle bolan, ali to ovisi o individualnoj osjetljivosti svake osobe. Za vrijeme tretmana se koristi lokalna anestezija kako bi se umanjila nelagoda.

Nakon tretmana, može se osjetiti blago peckanje ili oticanje, no to obično nestaje u roku nekoliko dana. Važno je napomenuti da svaka osoba može drugačije podnijeti tretman, stoga je važno razgovarati s trajnim makeup artistom o svojim očekivanjima i brizi za vrijeme tretmana.

Prednosti i mane trajne šminke eyeliner

Prednosti trajne šminke ajlajnera su dugotrajnost i savršen izgled koji traje cijeli dan.

Trajnost i izgled

Trajna šminka eyelinera može pružiti dugotrajan i besprekoran izgled očiju. Pigment koji se koristi pri tretmanu ostaje na koži duže vremena, čime se izbjegava svakodnevno nanošenje ajlajnera.

Ovisno o tehnici i stilu koji odaberete, trajni eyeliner može pružiti različite izvedbe, poput jakog ili nježnog izgleda. Prednost trajnog ajlajnera je što će vaša šminka uvijek izgledati svježe i precizno, bez obzira na to koliko vam je vruće, padate li kišu ili se znojite.

To je idealno za ljude koji imaju problema s klasičnim ajlajnerom koji se razmazuje ili nestaje tijekom dana. Bez obzira jeste li zauzeti poslom ili želite samo smanjiti vrijeme koje provodite u šminkanju, trajna šminka eyelinera može vam pomoći da postignete željeni izgled bez puno truda.

Potencijalni neželjeni efekti

Prirodno, kao i kod bilo kojeg kozmetičkog tretmana, postoje potencijalni neželjeni efekti trajne šminke ajlajnera. Neki od ovih efekata mogu uključivati crvenilo, oticanje ili svrab na području tretirane kože.

Također, postoji mogućnost da pigment neće biti ravnomjerno raspoređen ili da boja neće biti onakva kakvu ste očekivali. Važno je zapamtiti da se neželjeni efekti mogu razlikovati od osobe do osobe i da je važno potražiti stručnu pomoć ako se pojave bilo kakvi problemi.

Priprema i nakon njega

Prije tretmana, trebate konzultirati stručnjaka kako biste se informirali o postupku i pripremili kožu za tretman.

Kako se pripremiti za tretman

Priprema za tretman  važna je kako biste osigurali najbolje rezultate. Evo nekoliko koraka koje možete poduzeti prije tretmana:

 1. Očistite lice: Prije tretmana, temeljito očistite lice kako biste uklonili sve tragove šminke, prljavštine i ulja s kože. Ovo će osigurati da pigment bolje prianja na kožu.
 2. Izbjegavajte kofein i alkohol: Pokušajte izbjegavati konzumiranje kofeina i alkohola barem 24 sata prije tretmana. Ovi stimulansi mogu povećati osjetljivost kože i uzrokovati nelagodu tijekom postupka.
 3. Ne koristite proizvode s retinolom: Ako koristite proizvode sa retinolom ili drugim jakim kemijskim sastojcima na licu, preporučuje se da ih prestanete koristiti nekoliko dana prije tretmana.
 4. Izaberite pravog stručnjaka: Važno je odabrati iskusnog trajnog makeup artista koji ima dobru reputaciju i pozitivne recenzije. Provjerite njihove radove i posvetite vrijeme tražeći povratne informacije od zadovoljnih klijenata.
 5. Konzultacija s umjetnikom: Prije samog tretmana, obavezno zakazujte konzultaciju s umjetnikom trajne šminke. Na konzultaciji možete razgovarati o svojim željama, postaviti pitanja i dobiti preporuke za najbolje rezultate.
 6. Informirajte se o tretmanu: Educirajte se o samom tretmanu trajne šminke ajlajnera kako biste znali što očekivati ​​i imali realna očekivanja. Pitajte umjetnika sve što vas zanima i budite sigurni u svoju odluku prije nego što započnete postupak.
 • Pripremite se za trajnu šminku ajlajnera pravilnim čišćenjem lica.
 • Izbjegavajte konzumiranje kofeina i alkohola prije tretmana.
 • Prestanite koristiti proizvode sa retinolom nekoliko dana prije tretmana.
 • Odaberite iskusnog trajnog makeup artista na temelju radova i pozitivnih recenzija.
 • Zakazujte konzultaciju s umjetnikom kako biste razgovarali o svojim željama i dobili preporuke.
 • Educiraj

Njega očiju nakon tretmana

Njega očiju nakon tretmana  je vrlo važna kako bi se osiguralo pravilno zacjeljivanje i dugotrajnost rezultata. Evo nekoliko koraka koje trebate slijediti nakon tretmana:

 1. Izbjegavajte diranje ili trljanje očiju tijekom prvih nekoliko dana nakon tretmana.
 2. Nanesite kapi za oči koje vam preporuči stručnjak kako biste umirili i hidratizirali područje oko očiju.
 3. Izbjegavajte nanošenje šminke na područje oko očiju dok se potpuno ne zacijele.
 4. Držite područje oko očiju čistim i suhim kako biste spriječili infekcije.
 5. Ako primijetite bilo kakve znakove iritacije ili infekcije (crvenilo, oticanje, iscjedak), odmah se obratite svom trajnom makeup artistu ili liječniku.

Odabir pravog stila 

Odabir pravog stila  je važan korak koji treba uzeti u obzir prije tretmana.

Klasičan eyeliner

Klasičan ajlajner je jedan od popularnih stilova trajne šminke očiju koji se može odabrati prilikom tretmana. Ova tehnika uključuje nanošenje tankog crnog eyelinera duž gornjeg kapka, stvarajući definiran i dramatičan izgled očiju.

Klasičan eyeliner je idealan za one koji žele izražajne oči bez potrebe za svakodnevnim nanošenjem ajlajnera. Može trajati dugo vremena, čime se postiže ušteda vremena i truda u svakodnevnom šminkanju.

Dakle, ako želite postići sofisticirani i dramatičan izgled očiju bez napora, klasičan ajlajner je odličan izbor za vas.

Sjenčeni eyeliner

Sjenčeni eyeliner je jedan od stilova trajnog ajlajnera koji može biti pogodan za osobe koje žele suptilniji i prirodniji izgled. Ovaj stil se postiže nanošenjem pigmenta duž linije trepavica i mekanim zamućivanjem boje prema gore.

Rezultat je blago sjenčeni efekt koji naglašava oči na vrlo prirodan način. Senčeni ajlajner je popularan jer može pružiti definiciju očiju bez izgledanja previše dramatično.

Ovaj stil može biti idealan za svakodnevnu upotrebu i osobama koje žele naglasiti svoje oči na suptilan način.

Odabir i rad s trajnim makeup artistom

Odabir pravog trajnog makeup artista ključan je korak pri odluci za tretman trajne šminke eyelinera. Važno je pronaći osobu koja ima dovoljno iskustva i stručnosti kako bi rezultat bio što bolji.

Pri odabiru makeup artista, provjerite njihovu reputaciju i pogledajte recenzije i iskustva drugih korisnika. Također, možete razgovarati s prijateljima ili poznanicima koji su prošli kroz taj tretman i pitati ih za preporuke.

Kada se odlučite za makeup artista, važno je da imate otvoren razgovor o svojim željama i očekivanjima. Objasnite im kakav izgled želite postići i pitajte ih za savjete i sugestije.

Dobar makeup artist će vam pružiti detaljan pregled postupka, objasniti moguće rizike i nuspojave. te vam pomoći odabrati pravi stil trajnog ajlajnera koji će vam najbolje odgovarati.

Tijekom tretmana, makeup artist će vas pažljivo voditi kroz svaki korak, osiguravajući da su boje i dizajn usklađeni s vašim željama. Bitno je da se osjećate ugodno i povjerite svom makeup artistu jer ćete provesti neko vrijeme s njima.

Uz to, treba imati na umu da je potrebno odrediti više termina za različite faze tretmana trajnog ajlajnera kako bi se postigao željeni rezultat.

Na kraju, rad s trajnim makeup artistom je ključan faktor u postizanju uspješnog tretmana. Odaberite nekoga tko ima stručnost i iskustvo u ovom području kako biste bili sigurn.

Zaključak

Trajna šminka eyelinera može biti odlična opcija za sve one koji žele dugotrajan i besprijekoran izgled očiju. Iako postupak može biti malo bolan, mnogi ljudi su prezadovoljni rezultatima jer imaju uštedu vremena u svakodnevnom šminkanju.

Važno je pronaći kvalificiranu osobu za nanošenje trajnog ajlajnera kako bi se postigao željeni izgled i minimalizirali potencijalni neželjeni efekti. S pravilnom pripremom i njegom nakon tretmana, trajna sminka eyelinera može dugoročno poboljšati izgled očiju.

 

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top