Kako postići dugotrajnu šminku

Postojanost šminke koja traje do jutra nije teško postići čak ni s profesionalnim vizažistom, ali kako bi sve bilo u najboljem redu, bitno je razumjeti određena pravila i pravilan redoslijed proizvoda koji vaš makeup look podižu na još višu razinu profesionalizma. Evo četiri koraka koji će vas dovesti do postojane šminke koja će izdržati sve (ne)prilike.

dugotrajna šminka

Priprema kože

Nema potrebe za skupim korektorima, puderima ili drugim proizvodima za šminkanje koji se isplati ako vaša koža nije pravilno pripremljena. U početku je preporučljivo očistiti lice prije nanošenja šminke kako biste izbjegli crvenilo. Također, riješite se mrtvih stanica. To čini kožu glatkijom, a šminka privlačnijom. Prije nego počnete koristiti bilo koji novi proizvod, ključno je temeljito očistiti lice, a zatim započeti s adekvatnom hidratacijom, što je najvažniji čimbenik dobre šminke. Obavezno njegujte usne, kao i područja oko očiju jer će upravo na tim područjima prvi pokazivati ​​znakove dehidracije. Nakon što je lice pravilno očišćeno i hidratizirano, hoćete li (ovisno o zahtjevima vašeg lica) moći nanijeti primer.

Puder i korektor

Nakon što je koža spremna, vrijeme je za početak šminkanja. Glavna ideja koju treba slijediti u ovoj fazi je “manje će biti bolje”. Počnite s malom količinom pudera, a zatim kistom nanesite najviše što možete. Nakon toga spužvicom počnite nanositi puder kako biste postigli što prirodniji izgled. Puder treba, baš kao i primer, prilagoditi vašem tipu kože, a i boju ostatku tijela. Ako ne možete pokriti sve u prvom sloju, možete dodati još jedan sloj, no trebali biste koristiti minimalnu količinu proizvoda, tek toliko da sve bude jednolično. Savršeno prekrivanje postiže se korektorom, to je drugi korak koji kistom nanosite na sve nesavršenosti, a zatim utapkate blenderom za najprirodniji izgled koji možete dobiti.

Postavka

Sljedeće je ključno za dugotrajnu postavku šminke. Moja preferencija uvijek počiva na dvije vrste proizvoda koji se mogu koristiti za ovaj zadatak, a to su puder u prahu i kamenčić. Opcija u prahu je idealna opcija za područje ispod očiju, gdje se korektor lako upija, kao i za T-zonu, koja je sklonija opadanju. Moguće je češće nanositi puder u prahu, a najbolji način da postignete najprirodniji izgled je da ga temeljito izblendate kistom za oči ili blenderom. Bitno je osigurati da silicij ne sadrži komponente praha kako bi se spriječio povratni plamen. Ostale dijelove lica preporuča se prekriti kamenčićima i velikom četkom dok se područja potpuno ne osuše i oslobode tekućih proizvoda.

Finish

Nakon što ste završili s kompletnim izgledom šminke, možete ga (ali i ne morate) učiniti savršenijim uz pomoć fiksatora. Ako je šminka pravilno nanesena, dobro fiksirana i postavljena, šminka bi trebala postojati dugo vremena, no nekoliko posljednjih poteza spreja za fiksiranje nije neprikladno.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top