Medicinska pedikura

Medicinska pedikura Zagreb

Medicinska pedikura je vrsta pedikure namijenjena osobama koje imaju probleme s uraslim noktima, kalusima (zadebljanja kože, kurje oči), deformacijama noktiju i gljivičnim oboljenjima. Ova vrsta pedikure koristi poseban medicinski pribor poput skalpela, pedikerskih nožića, škara, kliješta i igala. Medicinska pedikura pruža i korektivnu pedikuru za estetski prihvatljiv izgled noktiju i stopala uz liječenje gljivica i ostale problematike stopala. Za pedikerske salone ključno je provoditi sanitarno-higijenske mjere, dezinficirati i sterilizirati instrumente te koristiti jednokratni materijal koji dolazi u neposredan kontakt s korisnikom..

Vrste pedikure

Estetska pedikura

 1. Estetska pedikura:Sastoji se od sljedećih koraka:
  • Kupka za stopala
  • Pregled stopala
  • Uklanjanje zadebljane kože (samo uz upotrebu turpije)
  • Oblikovanje noktiju Lakiranje
  • Njega kremom

Klasična pedikura

 1. Klasična pedikura:Slična je estetskoj pedikuri, a uključuje sve korake kao i estetska pedikura, te dodatnu pažnju posvećuje i obuhvaća:
  • Obrada i oblikovanje noktiju
  • Detaljno uređivanje i njegu stopala
  • Masažu

Medicinska pedikura

 1. Medicinska pedikura:Najkompleksnija vrsta pedikure koja uključuje sve korake klasične pedikure, ali se naglašava:
  • Uklanjanje uraslih noktiju
  • Uklanjanje kurjih očiju i drugih oblika keratoza
  • Njega stopalapropisanim kremama i kapima za sprječavanje uraslih noktiju i/ili gljivičnih infekcija
Professional pedicure using dieffenbach scalpel.Patient visiting podiatrist.Medical pedicure procedure using special instrument with blade knife holder.Foot treatment in SPA salon.

Medicinska Pedikura Cijena

UslugaCijena (€)
Medicinska pedikura + trajni lak37,00
Medicinska pedikura – složeni slučajevi34,00
Medicinska pedikura + trajni lak – složeni slučajevi42,00
Medicinska pedikura – vrlo složeni slučajevi41,00
Medicinska pedikura + trajni lak – vrlo složeni slučajevi49,00
Medicinska pedikura za sportaše34,00

Prednosti medicinske pedikure

Medicinska pedikura ima brojne prednosti. Prvenstveno, pruža detaljnu njegu za stopala s problemima kao što su urasli nokti, zadebljana koža i gljivična oboljenja. Redovita medicinska pedikura doprinosi zdravlju stopala i sprečava razvoj ozbiljnijih bolesti ili komplikacija. Osim toga, ova vrsta pedikure omogućava poboljšanje estetskog izgleda stopala, smanjenje kurjih očiju, zadebljanja kože i drugih nepravilnosti.

Prednosti medicinske pedikure

Sprečavanje gljivičnih oboljenja

Zdravlje stopala

Ljepota stopala

Detaljna njega stopala s problemima poput uraslih noktiju, zadebljane kože i gljivičnih oboljenja

Redovita pedikura doprinosi zdravlju stopala i sprečava razvoj ozbiljnijih bolesti ili komplikacija

Poboljšanje estetskog izgleda stopala

Smanjenje kurjih očiju, zadebljanja kože i drugih nepravilnosti

Higijenski standardi i sigurnost

Pedikerski saloni koji pružaju usluge medicinske pedikure moraju poštovati propisane sanitarno-higijenske uvjete u prostoru za radnike i korisnike a kako bi osigurali sigurno okruženje. Održavanje higijene i sterilizacija instrumenata ima ključnu ulogu u sprječavanju širenja infekcija i pridonosi osiguranju zaštite klijenata.

Jedan od osnovnih sanitarno-higijenskih uvjeta je čišćenje i dezinfekcija prostora prije i poslije pružanja usluge. To uključuje dezinfekciju radnih površina, namještaja, stolica i ostalih površina koje dolaze u dodir s korisnikom. Također, redovito održavanje čistoće i higijene prostora važno je za stvaranje ugodne atmosfere.

Osobito je važno provoditi sterilizaciju instrumenata koji se koriste u medicinskoj pedikuri. Sterilizacija je postupak koji uništava sve mikroorganizme na instrumentima i sprječava njihovo širenje. Korištenje sterilizatora ili autoklava osigurava visoku razinu sterilizacije instrumenata. Time se sprječava mogućnost prijenosa infekcija na klijente i osigurava njihova sigurnost.

Materijali za jednokratnu upotrebu također imaju važnu ulogu u održavanju higijene i sigurnosti. Koriste se jednokratno i dolaze u neposredan kontakt s korisnikom. U materijale za jednokratnu upotrebu pripadaju razne zaštitne folije, rukavice, maske te papučice ili čarape koje se koriste tijekom tretmana. Korištenje jednokratnih materijala smanjuje rizik od infekcija i osigurava klijentima sigurnu i higijensku uslugu.

Provođenjem sanitarno-higijenskih uvjeta, sterilizacije instrumenata i korištenje jednokratnih materijala, pedikerski salon osigurava sigurnost i zaštitu klijenata prilikom obavljanja medicinske pedikure. Sve navedeno bitno je i za stvaranje povjerenja kod korisnika te pružanje dugoročno kvalitetne usluge.

HIGIJENSKI STANDARDI I SIGURNOST U SALONU ZA PEDIKURU

Sanitarno-higijenski uvjeti

Pranje i dezinfekcija prostora

Sterilizacija instrumenata

Upotreba sterilizatora ili autoklava

Jednokratni materijali

Zaštita korisnika od infekcija

Najbolja Medicinska Pedikura Zagreb

ŠTO KAŽU NAŠI KLIJENTI O NAMA

RECENZIJE SA SREDIME.HR

TATJANA Fantastično 10.0 Cosmoderm & Centar Estetica za uslugu Medicinska pedikura

Izuzetno ljubazna i susretljiva gospođa, usluga vrhunski odrađena, za svaku preporuku.

Iva Fantastično 10.0 Cosmoderm & Centar Estetica za uslugu Medicinska pedikura

Bilo je odlično, gospođa radi čuda od noktiju! 🙂

Ksenija Fantastično 10.0 Cosmoderm & Centar Estetica za uslugu Medicinska pedikura + trajni lak - složeni slučajevi

Žena je čudotvorac. Spašena su mi oba nokta na palčevima!!

Proces medicinske pedikure

Proces medicinske pedikure pruža potpunu njegu vašim stopalima, osiguravajući njihovo zdravlje i ljepotu. Ovaj proces obuhvaća nekoliko koraka koji se temelje na medicinskom pristupu i korištenju specijaliziranog pribora.

Namakanje stopala

Namakanje stopala je prvi korak medicinske pedikure. Stopala se uranjaju u posebnu kupku koja uobičajeno sadrži ljekovite soli i ekstrakt čajevca. Ova kupka pomaže omekšati kožu i priprema je za daljnju obradu.

Obrada noktiju i kožice

Nakon namakanja, slijedi obrada noktiju i kožice. Medicinski pediker koristi poseban pribor kao što su posebni skalpeli, nožići, škare, kliješta i igle kako bi pažljivo oblikovao nokte i uklonio suvišnu kožicu. Ovaj korak osigurava uredan izgled noktiju i priprema ih za ljekovitu njegu i lakiranje.

Uklanjanje zadebljane kože

Jedan od važnih koraka medicinske pedikure je i uklanjanje zadebljane kože. Medicinski pediker pažljivo uklanja kaluse (zadebljanja kože, kurje oči) kako bi stopala bila glatka i bezbolna. Ovaj korak pomaže u održavanju zdrave i njegovane kože stopala.

Njega stopala

Nakon obrade noktiju i uklanjanja zadebljane kože, pruža se cjelovita njega stopala. Medicinski pediker koristi posebne kreme i losione kako bi hidratizirao kožu i obnovio njezinu elastičnost. Ovaj korak osigurava da vaša stopala budu mekana, glatka i zdrava.

Proces medicinske pedikure završava opuštajućom masažom stopala, koja pomaže poboljšati cirkulaciju, smanjiti oticanje i pružiti trenutke opuštanja. Završni dodir je nanošenje kreme za stopala kako bi koža bila dodatno hidratizirana i njegovana.

Rezultati medicinske pedikure

Medicinska pedikura pruža izvanredne rezultate u njezi stopala, ostavljajući ih zdravim, njegovanim i estetski prihvatljivim. Ova vrsta pedikure uklanja problematične elemente poput uraslih noktiju, kurjih očiju i zadebljane kože, čime osigurava veći osjećaj udobnosti i ublažavanje boli.

Uklanjanje uraslih noktiju je jedna od ključnih koristi medicinske pedikure. Urasli nokti mogu uzrokovati nelagodu, upale i infekcije. Temeljitim i preciznim uklanjanjem uraslih noktiju, pediker osigurava pravilan rast i zdrav izgled nokta, smanjujući nelagodu i potencijalne bolove koje mogu uzrokovati.

Kurje oči su još jedan problem koji se često javlja kod stopala. Medicinska pedikura uklanjala kurje oči na siguran i neinvazivan način. Redovitim uklanjanjem kurjih očiju, smanjuje se rizik od infekcija i upala te se održava zdrava i meka koža stopala.

Zadebljana koža može uzrokovati neugodnosti i bitno narušiti estetski izgled stopala. Medicinska pedikura uklanja zadebljanu kožu, ostavljajući kožu stopala mekom i glatkom. Rezultat toga su zdrava, njegovana stopala koja izgledaju estetski prihvatljivo i privlačno.

Redovito obavljanje medicinske pedikure održava stopala u optimalnom zdravlju i estetskom stanju. Uz postizanje zdravih i njegovanih stopala, medicinska pedikura doprinosi i ublažavanju bolova koji mogu biti prisutni zbog uraslih noktiju, kurjih očiju ili drugih problema sa stopalima. Osjećaj olakšanja i udobnosti koji slijedi nakon medicinske pedikure osnovni je razlog zašto mnogi klijenti redovito dolaze na ove profesionalne tretmane.

Primjeri rezultata medicinske pedikure

 

Problem

Rezultat

Urasli nokti

Zdrav izgled noktiju, smanjena nelagoda

Kurje oči

Osjećaj olakšanja, glatka koža stopala

Zadebljana koža

Estetski prihvatljiva stopala, meka koža

Cijene medicinske pedikure

Cijena medicinske pedikure varira ovisno o pedikerskom salonu i dodatnim uslugama koje su uključene. U prosjeku, cijena medicinske pedikure kreće se između 30 € i 100 €, ovisno o složenosti i trajanju tretmana. Dodatne usluge poput lakiranja ili trajnog laka mogu biti uključene u pakete po višim cijenama. Preporučuje se provjeriti cjenik odabranog pedikerskog salona radi točnih informacija o cijenama.

Važnost hidracije i njege stopala

Hidracija stopala je ključna za održavanje zdravlja i ljepote stopala. Svakodnevna njega stopala kod kuće iznimno je važna kako bi osigurali optimalnu hidrataciju kože.

Za održavanje stopala hidriranima, preporučuje se redovito korištenje krema ili losiona za stopala. Ovi proizvodi pomažu održavanju vlage u koži stopala, sprečavajući suhoću i pukotine.

Postoje i posebne hidratantne čarape koje se mogu koristiti kako bi se pojačao učinak hidracije. Ove čarape obložene su hidratantnim sastojcima koji dubinski njeguju kožu stopala.

Redovita njega kod kuće važna je, ali ne zaboravite i na redovite posjete stručnjaku, poput pedikera. Stručnjak će vam pružiti detaljnu njegu stopala, uključujući eksfolijaciju, masažu i druge tretmane koji će pomagati u održavanju stopala zdravima i njegovanima.

Važno je brinuti se o stopalima kako biste izbjegli probleme poput suhoće, pukotina ili prekomjerne keratinizacije kože stopala. Redovita hidracija pomaže u održavanju kože stopala elastičnom i mekom, a također pruža osjećaj udobnosti i svježine.

Sjetite se, stopala su temelj našeg tijela. Pravilna hidracija i njega stopala osiguravaju zdravlje, udobnost i estetsku ljepotu.

Nakon rasprave o važnosti hidracije i njege stopala, u nastavku ćemo dublje pojasniti blagodati masaže stopala kao dodatak cjelokupnoj njezi stopala.

Masaža kao dodatak njezi stopala

Masaža stopala je izvrsna dopuna njezi stopala. Masaža stopala ima mnoge blagodati, uključujući poboljšanje cirkulacije, opuštanje mišića i smanjenje oticanja. Redovita masaža stopala može pomoći u olakšavanju nelagoda i umanjivanju bolova u stopalima. Korištenje ulja poput sezamovog, bademovog ili maslinovog ulja može dodatno poboljšati učinak masaže.

Znanstvena istraživanja potvrdila su da masaža stopala ima pozitivan učinak na cirkulaciju, što rezultira boljom opskrbom kisikom i hranjivim tvarima u stopalima. Poboljšana cirkulacija pomaže u sprječavanju oticanja stopala i smanjenju boli. Masaža također potiče oslobađanje endorfina, prirodnih tjelesnih analgetika koji mogu umanjiti bol i općenito poboljšati raspoloženje.

Poboljšanje cirkulacije je jedna od ključnih prednosti masaže stopala. Kroz masažu, povećava se protok krvi i ubrzava eliminacija otpadnih tvari iz tkiva, što doprinosi smanjenju oticanja i ublažavanju nelagode.

Masaža stopala također može pružiti osjećaj opuštanja i smanjiti stres. Dodir i masaža stimuliraju posebne receptore u stopalima koji su povezani s osjećajem ugode i opuštanja. Ova terapija može biti izuzetno korisna za ljude koji su stalno na nogama ili pate od povećanog stresa.

Uz redovitu njegu stopala, uključujući masažu, možete održavati zdrava, njegovana stopala i poboljšati cjelokupno stanje stopala i nogu.

Važnost redovitih posjeta stručnjaku za pedikuru

Redovite pedikure su ključne za stručnu njegu stopala i prevenciju problema s stopalima. Posjet stručnjaku omogućuje adekvatnu njegu stopala, uključujući uklanjanje zadebljanja kože, oblikovanje noktiju te pružanje savjeta za optimalnu njegu kod kuće. Također stručnjak će znati prepoznati eventualne probleme ili promjene na stopalima te uputiti na daljnje liječenje ako je potrebno.

Stručna njega stopala je ključna da bi održali zdravlje i ljepotu naših stopala. Redovite posjete stručnjaku za pedikuru osiguravaju da se stopala pravilno brinu, sprečavajući probleme poput uraslih noktiju, gljivičnih infekcija i drugih tegoba. Osim toga, stručnjak za pedikuru ima znanje i vještine potrebne za pružanje individualne njege stopalima, prilagođene individualnim potrebama.

Bez stručne njege, stopala mogu trpjeti razne tegobe poput uraslih noktiju, kurjih očiju i gljivičnih infekcija. Stručnjak za pedikuru pružit će pravilnu njegu i prepoznati moguće probleme prije nego što postanu ozbiljni.

Raznovrsna stručna njega stopala

Stručnjak za pedikuru pružit će širok spektar usluga i tretmana kako bi se osigurala cjelovita njega stopala. Od uklanjanja zadebljanja kože i kurjih očiju do oblikovanja noktiju i njege stopala, a tretmane će prilagoditi individualnim potrebama klijenata. Redovite posjete stručnjaku omogućuju održavanje zdravih, njegovanih stopala.

 1. Uklanjanje zadebljanja kože
 2. Oblikovanje noktiju
 3. Uklanjanje uraslih noktiju
 4. Njega stopala
 5. Savjeti i preporuke za njegu kod kuće

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top