Microneedling Lica

 

Znate li da microneedling tretman može transformirati vašu kožu na nevjerojatan način? Ovaj inovativni postupak mezoterapije koristi mikroiglice kako bi regenerirao kožu lica i smanjio bore. Saznajte više o ovoj revolucionarnoj metodi pomlađivanja kože i otkrijte zašto je postala jedan od najtraženijih kozmetičkih tretmana.

Ključne informacije:

 • Microneedling je vrsta mezoterapije za pomlađivanje kože lica i smanjenje bora
 • Tretman stvara mikro igle na površini kože koje potiču prirodni proces obnavljanja
 • Microneedling se može koristiti za tretiranje ožiljaka od akni, proširenih pora i hiperpigmentacije
 • Ovaj tretman poboljšava teksturu kože i vraća joj mladenački izgled
 • Razmislite o microneedlingu ako želite postići vidljive rezultate bez invazivnih kirurških zahvata

Kako djeluje microneedling?

Microneedling je inovativna metoda za obnavljanje kože lica koja koristi mikroiglice kako bi otvorila kožu i potaknula njezin prirodni proces regeneracije. Ovaj tretman djeluje na stvaranje mikro ozljeda na površini kože, što potiče proizvodnju novog kolagena i potiče obnovu kože. Kolagen je ključni protein koji čini strukturu kože i odgovoran je za njezinu elastičnost, čvrstoću i mladenački izgled.

Prilikom microneedling tretmana, mikroiglice prodiru u gornje slojeve kože, stvarajući male kanale kroz koje se primjenjuju hranjive tvari i mezokokteli. Ove tvari djeluju na dublje slojeve kože, pružajući potrebne hranjive sastojke za obnavljanje i pomlađivanje kože.

Osim toga, blage ozljede od mikroiglica potiču proizvodnju novog kolagena. Kao rezultat toga, koža postaje čvršća, tekstura se poboljšava, a bore i ožiljci se smanjuju. Kolagen također igra ključnu ulogu u zadržavanju vlage u koži, čime se postiže hidratacija i glatka tekstura.

Microneedling tretmani su prilagođeni individualnim potrebama i mogu se koristiti za rješavanje različitih problema kože, poput ožiljaka od akni, hiperpigmentacije, fine linije i bora. Njegovo djelovanje potiče obnovu kože iznutra prema van, osiguravajući dugotrajne rezultate i zdraviji, mladenački izgled kože.

Benefiti microneedlinga: Kako djeluje?
Pomlađivanje kože Poboljšava teksturu i elastičnost kože stimulirajući proizvodnju kolagena
Smanjenje bora Stimulira potpunu obnovu kože i potiče stvaranje novog kolagena
Obnavljanje kože Potiče regeneraciju kože, ublažava ožiljke i poboljšava cjelokupnu teksturu kože

Prednosti microneedlinga za kožu

Microneedling ima brojne prednosti za kožu. Ovaj tretman pomlađuje kožu i vraća joj elastičnost. Također se koristi za ublažavanje fine linije i bora, uklanjanje ožiljaka od akni, smanjenje hiperpigmentacije, proširenih pora i neujednačenog tena.

Istraživanja su pokazala zadovoljstvo ispitanika s rezultatima microneedling terapije, posebno u borbi protiv ožiljaka od akni i pomlađivanju kože.

Prednosti microneedlinga za kožu Opis
Pomlađivanje kože Microneedling stimulira obnovu kože i potiče proizvodnju kolagena, što rezultira pomlađivanjem i poboljšanjem teksture kože.
Ublažavanje bora Tretmani microneedlingom mogu smanjiti pojavu finih linija i bora, dajući koži glađi i mlađi izgled.
Uklanjanje ožiljaka od akni Microneedling tretmani su učinkoviti u smanjenju ožiljaka od akni, poboljšavajući izgled kože i teksturu.
Smanjenje hiperpigmentacije Microneedling može pomoći u smanjenju hiperpigmentacije i neujednačenog tena, dajući koži svježiji izgled.
Proširene pore Redoviti tretmani microneedlingom mogu smanjiti pojavu proširenih pora, poboljšavajući teksturu kože.

“Microneedling tretmani su postali popularni zbog svoje učinkovitosti u pomlađivanju kože i smanjenju različitih vidljivih nedostataka. Rezultati su zadovoljavajući, što ohrabruje klijente da se podvrgnu ovom tretmanu.” – Dr. Ana Marić, dermatolog

Kako se izvodi microneedling tretman lica

Tretman microneedlinga lica u Epildermu ima poseban tijek koji se sastoji od nekoliko koraka za postizanje najboljih rezultata. Evo detaljnog pregleda postupka:

 1. Dvostruko čišćenje kože: Prvi korak je pažljivo čišćenje kože lica kako bi se uklonile nečistoće i pripremila koža za tretman.
 2. Enzimski ili kemijski piling: Nakon čišćenja, primjenjuje se enzimski ili kemijski piling koji uklanja mrtve stanice kože i potiče regeneraciju kože.
 3. Microneedling pena s primjenom mezokoktela: Zatim se tretman microneedlingom provodi pomoću posebne microneedling pene koja sadrži mikroiglice. Ova pena se nanosi na kožu s primjenom mezokoktela, koji hrani kožu hranjivim sastojcima i poboljšava rezultate tretmana.
 4. Biocelulozna maska: Nakon microneedling tretmana, na kožu se nanosi biocelulozna maska koja će umiriti kožu i pružiti dodatnu hidrataciju i hranjive sastojke.
 5. Toniziranje kože: Nakon uklanjanja maske, koža se tonizira kako bi se ravnoteža pH vrijednosti kože vratila u normalu.
 6. Nanošenje hidratantne kreme i kreme sa zaštitnim faktorom: Konačno, na kožu se nanosi hidratantna krema kako bi se koža optimalno hidratizirala i zaštitila od vanjskih štetnih utjecaja.

Epilderm je brend koji je razvio ovaj tijek tretmana s ciljem postizanja najboljih rezultata i poboljšanja stanja kože. Kombinacija mikroneedlinga s primjenom mezokoktela i pridržavanje ovog tijeka tretmana pomaže u postizanju zdravije i mlađe kože.

Njega kože nakon microneedling tretmana

Nakon microneedling tretmana, vrlo je važno pravilno njegovati kožu kako biste postigli optimalne rezultate. U nastavku su neki korisni savjeti koji će vam pomoći u njezi kože nakon tretmana:

 1. Koristite kremu za sunčanje: Nakon microneedling tretmana, koža postaje osjetljivija na sunčeve zrake. Stoga je važno koristiti kremu za sunčanje s visokim SPF-om kako biste zaštitili kožu od štetnog utjecaja sunčevih zraka.
 2. Izbjegavajte abrazivne proizvode: Tijekom perioda oporavka nakon microneedling tretmana, izbjegavajte upotrebu proizvoda koji sadrže alkohol ili su abrazivni. Takvi proizvodi mogu iritirati kožu koja je već osjetljiva nakon tretmana.
 3. Izbjegavajte teretane i saune: Tijekom perioda oporavka, izbjegavajte intenzivne aktivnosti poput odlaska u teretanu i saunu. Povećana cirkulacija krvi uzrokovana tim aktivnostima može produžiti vrijeme potrebno za zacjeljenje kože.
 4. Izbjegavajte izlaganje direktnom suncu: Nakon microneedling tretmana, izbjegavajte izlaganje direktnom suncu jer to može dodatno iritirati kožu. Ako morate biti na suncu, koristite šešir i sunčane naočale te se zaštitite odjećom.

Reakcija kože nakon microneedling tretmana može uključivati privremeno crvenilo i otok. To su normalne reakcije kože na tretman i obično nestanu u roku od nekoliko dana. Međutim, ukoliko primijetite bilo kakve nepredviđene reakcije ili komplikacije, svakako se obratite svom dermatologu ili stručnjaku za njegu kože.

Za njegu kože nakon microneedling tretmana preporučuje se koristiti nježne i hidratantne proizvode koji će umiriti kožu i potaknuti njezin prirodni proces obnove. Također, redovito hidratiziranje kože vrlo je važno kako bi se održala optimalna hidratacija i podržao proces zacjeljivanja kože.

Slijedeći ove savjete za njegu kože nakon microneedling tretmana, moći ćete brže obnoviti kožu i postići optimalne rezultate tretmana.

Tko ne bi trebao raditi microneedling tretman?

Microneedling terapija se ne preporučuje određenim osobama zbog kontraindikacija koje mogu utjecati na rezultate i sigurnost tretmana. Prije nego što se odlučite na microneedling, važno je konzultirati se s dermatologom ili liječnikom kako biste se uvjerili da ste kandidat za tretman.

Trudnoća

Trudnice bi trebale izbjegavati microneedling tretman zbog nedostatka dostupnih podataka o sigurnosti ovog tretmana tijekom trudnoće. Preporučuje se da trudnice pričekaju s microneedlingom do nakon poroda i razgovaraju s liječnikom o opcijama za pomlađivanje kože.

Kožne bolesti

Osobe s određenim kožnim bolestima, poput psorijaze i ekcema, također se ne preporučuju za microneedling tretman. Ove kožne bolesti mogu oslabiti kožnu barijeru i povećati rizik od iritacije ili komplikacija. Prije tretmana, važno je konzultirati se s dermatologom kako bi se utvrdila sigurnost tretmana za vašu kožnu bolest.

Kemoterapija i radioterapija

Osobe koje se trenutno podvrgavaju kemoterapiji ili radioterapiji također bi trebale izbjegavati microneedling tretman. Ovi tretmani mogu oslabiti imunološki sustav i kožu, čineći je osjetljivom i podložnom iritaciji. Razgovarajte sa svojim liječnikom o alternativnim tretmanima i najprikladnijem vremenu za microneedling nakon završetka terapije.

Otvorene rane i infekcije na licu

Ako imate otvorene rane, infekcije ili aktivan herpes na licu, microneedling se odgađa dok se koža potpuno ne zacijeli. Tretiranje kože s mikroiglicama dok je u ovim stanjima može povećati rizik od širenja infekcije i oštetiti kožu. Pričekajte dok se koža ne oporavi prije nego što se odlučite na microneedling tretman.

Ukratko, microneedling tretman nije prikladan za trudnice, osobe s kožnim bolestima, osobe na kemoterapiji ili radioterapiji te osobe s otvorenim ranama i infekcijama na licu. Prije tretmana, važno je posavjetovati se s dermatologom ili liječnikom kako biste se osigurali da je microneedling siguran i pogodan za vašu kožu.

Microneedling cijena i alternativa kod kuće

Cijena microneedling tretmana može varirati ovisno o klinici i površini kože koja se tretira. Tretmani obično koštaju do 160 eura po tretmanu, a neke klinike nude snižene cijene za pakete tretmana.

Kućne verzije microneedlinga, poput dermarollera, postoje kao jeftinija alternativa, ali ne daju jednake rezultate kao tretmani kod dermatologa. Kućni dermarolleri nemaju dovoljnu dubinu uboda i ne mogu postići isti učinak.

Tretman Cijena
Microneedling tretman lica Do 160 eura po tretmanu
Dermaroller Jeftinija alternativa microneedlingu

Microneedling iskustva klijenata

Iskustva klijenata s microneedling tretmanom obično su vrlo pozitivna. Mnogi klijenti su izuzetno zadovoljni rezultatima tretmana, posebno u pogledu pomlađivanja kože i smanjenja ožiljaka od akni. Microneedling je postao popularan zbog svoje efikasnosti u održavanju mladenačkog izgleda kože.

“Nakon microneedling tretmana, primijetila sam vidljivo poboljšanje teksture kože i smanjenje bora. Osjećam se svježe i revitalizirano.” – Ana

Osim zadovoljstva rezultatima, mnogi klijenti naglašavaju i stručnost osoblja u klinikama te pozitivnu atmosferu koja pridonosi ugodnom iskustvu tijekom tretmana.

Uzimajući u obzir iskustva klijenata, microneedling se čini vrlo efikasnom metodom za postizanje željenih rezultata u pomlađivanju kože i smanjenju ožiljaka od akni.

Jedna od klijentica, Ivana, izjavila je: “Nakon što sam se odlučila na microneedling tretman, primijetila sam značajno poboljšanje tena kože i smanjenje hiperpigmentacije. Oduševljena sam rezultatima.”

Prema mnogim iskustvima klijenata, microneedling tretmani donose zadovoljavajuće rezultate u poboljšanju izgleda kože, a zadovoljni klijenti se rado vraćaju na ponovljene tretmane.

Kako djeluje SkinPen Precision?

SkinPen Precision je precizan mikromehanički uređaj za mikroneedling tretman koji potiče obnavljanje kože, ublažava bore, strije i ožiljke, te postiže zatezanje i pomlađivanje kože. Ovaj inovativni uređaj koristi 14 mikroiglica koje mogu napraviti čak 1600 mikroskopskih kanala na površini kože.

Nakon tretmana SkinPen Precisionom, koža doživljava blage ozljede koje potiču mehanizme za samoobnavljanje kože. Ove ozljede aktiviraju stvaranje novog kolagena, ključnog proteina koji pruža koži mladenački izgled, elastičnost i zaglađenost. Osim toga, mikroskopski kanali omogućuju prodor aktivnih sastojaka u dublje slojeve kože, što poboljšava rezultate tretmana.

Uz pomoć SkinPen Precisiona, mikroneedling tretmani su precizni, sigurni i učinkoviti. Ovaj vrhunski uređaj pruža brojne prednosti za kožu, uključujući pomlađivanje, uklanjanje bora, smanjenje ožiljaka i poboljšanje teksture kože. Uz pravilno korištenje SkinPen Precisiona, možete postići zdravu, blistavu i mladoliku kožu.

Zaključak

Microneedling je učinkovita metoda za pomlađivanje kože i smanjenje bora. Ovaj tretman također ima pozitivan učinak na uklanjanje ožiljaka od akni i poboljšanje teksture kože. Studije su potvrdile da ispitanici izražavaju zadovoljstvo rezultatima microneedling terapije.

Da biste postigli najbolje rezultate, važno je poslušati upute za njegu kože nakon tretmana. Također, preporučujemo da microneedling tretman obavite kod stručnjaka u klinikama, jer kućne verzije nisu jednako učinkovite.

Uz to, microneedling ima potencijal za pomlađivanje kože i postizanje željenih rezultata. Ova inovativna tehnika mikroiglica ima mogućnost poticanja obnavljanja kože i proizvodnje kolagena, čime se osigurava mladenački i zdrav izgled kože.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top