Mikrodermoabrazija

Što je Mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija je poseban tip pilinga za kožu i lice. Pomaže u obnovi kože i smanjenju različitih problema na koži. Ovaj tretman je dobar za uklanjanje bora, ožiljaka od akni, mitesera i raznih neupalnih promjena boje kože.

Za mikrodermoabraziju koriste se posebni uređaji.

Postoji nekoliko vrsta mikrodermoabrazije. To su dijamantna, kristalna i hidro mikrodermoabrazija.

Nakon tretmana, koža može biti osjetljiva i treba njegu te zaštitu od sunca.

Prednosti tretmana Mikrodermoabrazija

Mikrodermoabrazija pruža niz prednosti kao što su obnova kože, uklanjanje nepravilnosti i pomlađivanje kože.

Obnova kože

Mikrodermoabrazija je dobra za obnovu kože. Ovaj tretman uklanja mrtve stanice sa površine kože i pravi mjesta za nove zdrave stanice. Također, tretman pomaže u stvaranju kolagena i obnovi kože.

Kolagen je vrsta proteina koji čini našu kožu čvrstom, glatkom i daje koži elastičnost. Mikrodermoabrazija može smanjiti pojavu prištića i akni, ožiljke i bore. Nakon tretmana, koža izgleda svježe i zdravo.

Uklanjanje nepravilnosti

Mikrodermoabrazija je odličan izbor za uklanjanje nepravilnosti. Ovaj tretman pogodan je za rješavanje problema s kožom kao što su ožiljci i proširene pore. Uz to, uklanja mitesere koji se često javljaju na nosu i bradi.

Nakon tretmana, koža izgleda čisto i svježe.

Ovaj postupak potiče rast novih kožnih stanica. Izbacuje stare, mrtve stanice i oslobađa mjesto za nove. Na taj način, koža postaje glatka i bez fleka. Mikrodermoabrazija vam pomaže da se osjećate dobro u svojoj koži.

Pomlađivanje kože

Mikrodermoabrazija je super za pomlađivanje kože. Tretman pomaže u stvaranju novog sloja kože. Uklanja stare i mrtve stanice. Nakon čega koža izgleda svježe i mlađe. Mikrodermoabrazija također potiče tijelo da stvara više kolagena.

Mikrodermoabrazija

Kolagen je tvar koja čini kožu čvršćom. S manje bora, koža izgleda mlađe. Dakle, mikrodermoabrazija je odličan način za pomlađivanje vaše kože.

Kako se izvodi Mikrodermoabrazija?

Mikrodermoabrazija se izvodi primjenom uređaja s rotirajućim dijamantnim diskom koji uklanja stare i mrtve stanice kože i potiče rast novih kožnih stanica.

Dijamantna mikrodermoabrazija

Dijamantna mikrodermoabrazija je vrsta tretmana koja koristi mehaničko brušenje s dijamantima kako bi uklonila mrtve stanice kože i potaknula rast novih. Ovaj postupak je nježan i precizan, čineći ga sigurnim za različite tipove kože.

Dijamanti se koriste kao aplikatori na koži, a zatim se usisava mrtve stanice i nečistoće. Dijamantna mikrodermoabrazija pomaže u smanjenju sitnih linija i bora, poboljšava teksturu kože i smanjuje proširene pore.

Nakon tretmana, preporučuje se njega kože i zaštita od sunca kako bi se postigao najbolji rezultat.

Pročitajte još Mehaničko čišćenje lica

Postupak tretmana

Mikrodermoabrazija je siguran i učinkovit postupak za obnovu kože. Prvo, stručnjak će pažljivo očistiti kožu i pripremiti je za tretman. Zatim će koristiti aparat za mikrodermoabraziju kako bi nježno uklonio stare i mrtve stanice s površine kože. Ovaj postupak pomaže u poticanju rasta novih kožnih stanica, a također potiče proizvodnju kolagena, što rezultira pomlađivanjem kože. Nakon tretmana, stručnjak će primijeniti ampule s aktivnim tvarima koje odgovaraju vašem tipu kože i indikaciji.

Na kraju, nanijet će se maska koja će dodatno hidratizirati i nahraniti kožu. Važno je napomenuti da je nakon tretmana važno pravilno njegovati kožu i izbjegavati izlaganje suncu kako bi se postigli najbolji rezultati.

Nakon tretmana

Nakon tretmana mikrodermoabrazijom, važno je pravilno njegovati kožu kako bi se postigao maksimalni učinak. Vaša koža će biti osjetljiva neko vrijeme, pa je važno izbjegavati jaku sunčevu svjetlost i koristiti kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom.

Također je preporučljivo izbjegavati upotrebu agresivnih proizvoda za njegu kože i kozmetičkih tretmana koji mogu nadražiti osjetljivu kožu. Nakon tretmana, koristite blage i nježne proizvode koji će nahraniti i hidratizirati kožu.

Redovito hidrirajte kožu kvalitetnom kremom za lice i pijte dovoljno vode kako biste održali hidrataciju. Također se može koristiti hladni oblog ili umirujuća krema kako bi se umanjila crvenilo ili iritacija nakon tretmana.

Kontraindikacije

Postoje neke situacije i stanja koja sprečavaju izvođenje mikrodermoabrazije. Ako imate karcinom, kožu tretiranu kortikosteroidima, hemofiliju, dijabetes ili hepatitis, tada biste trebali izbjegavati ovaj tretman.

Također, ako ste HIV pozitivni, imate gljivične infekcije, upalne procese, herpes, kožu s atopijskim dermatitisom, neurodermatitisom ili psorijazom, ili ako imate otvorene rane ili opekotine na koži, mikrodermoabrazija nije preporučljiva.

Za sva druga problematična stanja kože (dermatoze) važno je uvijek konzultirati se s liječnikom (dermatolog) prije nego što započnete s ovim tretmanom kako biste bili sigurni da je pogodan za vas.

Cijena i dostupnost Mikrodermoabrazije

Mikrodermoabrazija je tretman koji se obično izvodi u estetskim klinikama,  kod dermatologa ili kozmetičkim salonima. Cijena ovog tretmana može varirati ovisno o salonu i regiji u kojoj živite. Također, cijena može ovisiti o tome koliko tretmana je potrebno za postizanje željenih rezultata.

Obično se preporučuje serija od nekoliko tretmana kako bi se postigli optimalni rezultati. Da biste saznali točnu cijenu i dostupnost Mikrodermoabrazije, najbolje je konzultirati se s profesionalcem u salonu ili klinici koji nude ovu uslugu. Oni će vam moći pružiti sve potrebne informacije i odgovoriti na sva pitanja koja imate ovisno o vašim potrebama i trenutnom stanju vaše kože.

Iskustva korisnika i preporuke

Korisnici mikrodermoabrazije izvještavaju o pozitivnim iskustvima i preporučuju ovaj tretman. Mnogi primjećuju poboljšanje stanja kože nakon samo nekoliko tretmana. Koža postaje glatka, svježa i sjajna.

Korisnici ističu da se povećava elastičnost kože, smanjuju bore i hiperpigmentacije te se smanjuje vidljivost ožiljaka od akni.

Preporučuje se konzultirati stručnjaka prije tretmana kako biste utvrdili najbolji pristup za svoju kožu. Nakon tretmana, važno je pridržavati se uputa o njezi kože i koristiti preparate koji će njegovati i zaštititi kožu.

Redovitost tretmana također može biti ključna za postizanje željenih rezultata.

Uz ispravnu njegu kože kod kuće, mikrodermoabrazija može biti učinkovita metoda za održavanje zdrave i mladolike kože. Mnogi korisnici su zadovoljni rezultatima koje su postigli ovim tretmanom i preporučuju ga drugima koji žele poboljšati izgled svoje kože.

Hidro mikrodermoabrazija

Hidro mikrodermoabrazija je noviji i nježniji oblik mikrodermoabrazije koji za piling kože koristi vodu umjesto kristala ili dijamantnog rotirajućeg diska. To je neinvazivan, nekirurški postupak koji je siguran za sve tipove kože.

Hidro mikrodermoabrazija djeluje tako da pomoću vakum uređaja stvara vrtlog vode koji nježno ljušti kožu. Voda također pomaže hidratizirati i umiriti kožu, što ga čini manje iritirajućim od tradicionalne mikrodermoabrazije.

Za razliku od dijamantne mikrodermoabrazije, hidro mikrodermoabrazija ipak ima slabiji učinak te time i očekivani rezultat može biti slabiji.

Hidro mikrodermoabrazija se može koristiti za poboljšanje izgleda različitih stanja kože, uključujući:

  •     Fine linije i bore
  •     Staračke pjege
  •     Oštećenja od sunca
  •     Ožiljci
  •     Proširene pore
  •     Miteseri
  •     Hiperpigmentacije

Postupak obično traje od 20 do 40 minuta.

Hidro mikrodermoabrazija je nježan, siguran i učinkovit postupak za većinu ljudi.

Rezultati su najčešće vidljivi nakon samo jednog tretmana hidro mikrodermoabrazije. Međutim, možda ćete trebati više tretmana kako biste postigli željene rezultate. Broj tretmana koji su vama potrebni ovisit će o vašim specifičnim potrebama i trenutnom stanju vaše kože.

Hidro mikrodermoabrazija se ne preporučuje osobama s aknama, rozaceom, ekcemom ili psorijazom. Također se ne preporučuje osobama koje imaju ili su nedavno imale opekline od sunca ili su koristile određene lijekove, poput Accutanea.

Ako razmišljate o hidro mikrodermoabraziji, svakako odaberite kvalificiranog i iskusnog stručnjaka ili dermatologa.

Kristalna mikrodermoabrazija

Kristalna mikrodermoabrazija je neinvazivni kozmetički tretman koji se koristi za exfoliranje kože, poboljšanje teksture kože i uklanjanje raznih nesavršenosti kože.

Kristalna mikrodermoabrazija se izvodi pomoću aparata koji koristi fine kristale aluminijevog oksida za nježno uklanjanje površinskog sloja kože. Kristali se istodobno usisavaju, zajedno s mrtvim stanicama kože i drugim nečistoćama.

Tretman je ugodan i bezbolan. Traje u prosijeku 30 minuta. Nakon tretmana, koža može biti crvena i osjetljiva.

Kristalna mikrodermoabrazija se ne preporučuje osobama s aknama, rozaceom, ekcemom ili psorijazom. Također se ne preporučuje osobama koje su nedavno imale opekline od sunca ili su koristile određene lijekove, poput Accutanea.

Kristalna mikrodermoabrazija uobičajeno ima snažniji učinak od hidro mikrodermoabrazije a sličan kao i dijamantna mikrodermoabrazija.

Najbolji tretman, odnosno izbor vrste mikrodermoabrazije za vaš tip kože najbolje će odrediti kvalificirani stručnjak s odgovarajućim iskustvom.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top