Ombre trend na usnama

U potrazi ste za novim načinom kako naglasiti vaše usne? Ombre trend na usnama je najnoviji hit u svijetu šminkanja. U ovom blogu, naučit ćete kako postići taj dramatičan i istovremeno prirodan izgled koristeći tehnike koje su jednostavne za usvajanje.

Zavirite u ovaj vodič i otkrijte kako da vaše usne postanu pravo umjetničko djelo.

Ombre trend na usnama
 • Ombre trend na usnama je popularan na TikToku i Instagramu, a može se lako napraviti kod kuće sa ružem, olovkom za usne, kistom, highlighterom i balzamom.
 • Ombre efekt na usnama koristi dvije boje ruža koje se lijepo prelijevaju jedna u drugu, čime se postiže prirodan i dramatičan izgled.
 • Ovaj trend je posebno pogodan za žene sa tanjim usnama, jer stvara iluziju veće punoće.
 • Postizanje ombre efekta uključuje pripremu usana, nanošenje prve boje, miješanje rubova, nanošenje druge boje, dodavanje highlightera i završetak s balzamom za dugotrajnost.

Ombre trend na usnama

Ombre trend na usnama je novi hit među ljubiteljima šminke. Ovaj trend u šminkanju koristi dve boje. Vrhovi su svetliji nego korenom usana. To daje usnama novu dubinu. Igra svetla i sjene čini usne lepšim.

Ombre usne se sada često vide na TikToku i Instagramu. Svi žele ovaj look! Možete ga lako napraviti kod kuće. Treba vam ruž, olovka tamnije boje, kist za usne, highlighter i balzam.

Ombre usne su vodootporne i traju dugo vremena.

Ombré trend je super za žene sa tanjim usnama. Daje osećaj veće punoće na usnama. Koristeći ovu tehniku, možete imati prelep efekt prelaza boja na usnama. Ovo je pravi izbor za sve koji žele upadljiv, ali prirodan izgled.

Kako postići ombre efekt na usnama

Da biste postigli ombre efekt na usnama, slijedite ove korake:

 1. Pripremite usne: Nanesite malo balzama na usne kako biste ih omekšali i hidrirali.
 2. Izaberite boje: Odaberite dvije boje ruža za usne koje će se lijepo preliti jedna u drugu. Možete koristiti tamniju nijansu za koren usana i svjetliju nijansu za vrhove.
 3. Nanesite prvu boju: Nanesite tamniju boju na kraj usana pomoću olovke ili aplikatora za ruž. Počnite od krajnjeg dijela usana i radite prema sredini.
 4. Pomiješajte boje: Kada nanesete tamniju boju, nježno pomiješajte rubove s prstom ili četkicom kako bi se stvorio glatki prijelaz između tamnijeg i svjetlijeg dijela.
 5. Nanesite drugu boju: Nakon što ste pomiješali rubove, nanesite svjetliju boju na vrhove usana istom metodom kao i sa tamnom bojom. Ponovno nježno pomiješajte rubove kako biste postigli glatki prijelaz.
 6. Dodajte highlighter: Za dodatni sjaj, možete nanijeti malo highlightera na sredinu gornje i donje usne.
 7. Završite s balzamom: Kako biste zadržali boju i hidrataciju, nanesite malo balzama za usne preko ombre efekta.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top