Postupak nakon puder obrva

Kada ste oblikovali i obojili svoje obrve tehnikom pudera, vjerojatno se pitate kako pravilno njegovati vaše nove “make-up free” obrve. Tretman puder obrvama je kozmetički postupak koji uključuje nanošenje pigmenta na površinu kože.

U ovom blogu, doznat ćete sve o postupku koji slijedi nakon pudiranja obrva, uključujući kako osigurati pravilnu njegu, održavanje i dugotrajnost rezultata. Zaronite u svijet ljepote i saznajte kako da vaše puder obrve budu savršene što je duže moguće!

Postupak i trajanje

Postupak puder obrva kreće se koristeći šestar za određivanje jasne simetrije, oblika i debljine obrva. Nakon određivanja idealnog oblika obrva, stručnjak koristi mašinicu za nanošenje pigmenta u kožu.

Imajte na umu da ovaj postupak nije isti kao klasično ručno iscrtavanje obrva, već je riječ o modernijoj tehnici zasnovanoj na senčenju.

Sama sesija traje oko dvije do tri sata, ovisno o specifičnostima vaše kože i obrva. Nakon tretmana, važno je poduzeti mjere opreza kako bi se osiguralo pravilno zarastanje i održavanje rezultata.

Izbjegavajte tuširanje odmah nakon postupka kako ne biste isprali pigment. Postupak obnove puder obrva preporučuje se svake godine do maksimalno dvije godine kako bi se zadržao željeni izgled.

Postupak samozacjeljivanja

Nakon postupka pudera obrva, dolazi vrijeme za samozacjeljivanje kože. Ovo je ključna faza u kojoj je neophodno pridržavati se određenih smjernica kako bi rezultati bili optimalni.

Prvih nekoliko dana nakon tretmana, obrve će biti tamnije nego što će na kraju biti. Prihvatite to kao normalan dio procesa zacjeljivanja.

Općenito, proces samozacjeljivanja puder obrva traje oko 14 dana. Tijekom tog vremena, izbjegavajte tuširanje kako biste spriječili ispiranje pigmenta. Također je neophodno izbjegavati direktno sunčevo svjetlo i solarij, kao i plivanje u moru ili bazenu.

Također, preporučeno je izbjegavati teške tjelesne aktivnosti koje uzrokuju znojenje.

Važno je redovito nanositi kreme ili balzame za zacjeljivanje koje vam je preporučio stručnjak. Ovi proizvodi pomažu u ublažavanju iritacija i održavanju vlage kože, čime se olakšava proces zarastanja.

Slijedite sve upute koje ste dobili od stručnjaka za postupak puder obrva kako biste osigurali pravilno zacijeljenje i dugotrajne rezultate.

Saznajte još

Trajna šminka oči cijena

Očekivani rezultati nakon tretmana

Nakon tretmana puder obrva, očekujte definirane i trajnije obrve koje će poboljšati vaš izgled. Pigmentacija obrva održava se dulje vrijeme, a posebno se ističe prirodnost izgleda koju pruža.

Portr

Cilj je postići što prirodniji rezultat, u skladu s oblikom lica i prirodnom bojom obrva.

Također, ne brinite o boli ili nelagodi tijekom procesa. Lokalna anestezija obično smanjuje nelagodu na minimum. Rizik od eventualnih komplikacija sveden je na najmanju moguću mjeru konzultacijama s kvalificiranim stručnjacima iz područja estetike i kozmetike.

U procesu zacjeljivanja, moglo bi doći do blagog ljuštenja kože, no to je normalan dio procesa. Nakon otprilike tjedan dana, možete očekivati ​​potpunu pigmentiranost obrva koja bi trebala trajati od godinu do maksimalno dvije godine.

Zatim je potrebno obnoviti postupak kako bi rezultati ostali optimalni.

Mjere opreza nakon tretmana

Nakon tretmana puder obrva, važno je poduzeti određene mjere opreza kako biste osigurali pravilno zarastanje kože i održavanje rezultata. Prvo i najvažnije, izbjegavajte dodirivanje obrva rukama kako biste spriječili infekciju ili iritaciju.

Također, izbjegavajte korištenje proizvoda za njegu kože koji sadrže alkohol ili kiseline, jer mogu izblijediti pigment. Također se preporučuje izbjegavanje direktnog izlaganja suncu i solariju tijekom prvih nekoliko dana nakon tretmana kako bi se spriječilo izbjeljivanje obrva.

Također, trebali biste izbjegavati sportske aktivnosti koje uzrokuju znojenje i trljanje obrva, jer to može utjecati na trajnost pigmenta. Ako primijetite neku nelagodu, crvenilo ili oticanje nakon tretmana, odmah se obratite stručnjaku kako bi se ispravila situacija i spriječile komplikacije.

Njega obrva nakon tretmana

Njega obrva nakon tretmana je ključna za dugotrajnost rezultata i očuvanje pigmenta. Otkrijte kako obnoviti pigment i pravilno njegovati kožu i obrve nakon postupka puder obrva.

Dugotrajnost pigmenta

Puder obrve su popularan izbor jer nude dugotrajan rezultat. Pigment koji se koristi tijekom postupka postojan je i može trajati godinama. Uz pravilnu njegu, pigmentacija može ostati svježa i zadržati intenzitet boje.

Važno je napomenuti da se boja može s vremenom malo izblijediti, ali to se može lako popraviti obnavljanjem pigmenta kroz redovite tretmane.

Kako bi se produžila trajnost pigmenta na obrvama, potrebno je izbjegavati izlaganje suncu i UV zračenju, jer to može uzrokovati ispijanje boje. Također je važno izbjegavati korištenje proizvoda za čišćenje obrva koji sadrže jak alkohol ili abrazivne tvari, jer to također može utjecati na trajnost boje.

Redovito hidratiziranje kože i upotreba proizvoda za njegu obrva preporučuje se kako bi se očuvala svježina i boja pigmenta.

Jednom kada primijetite da je boja na obrvama počela izblijedjeti, vrijeme je za obnovu pigmenta. Proces obnove uključuje dodavanje novog sloja pigmenta na postojeći. Ovo je važno jer prvi sloj pigmenta često nestaje ili blijedi s vremenom.

Kako obnavljati pigment

Kada je riječ o postupku obnove pigmenta nakon tretmana puder obrva, važno je znati kako pravilno održavati boju i svježinu vaših obrva. Nakon prvog tretmana, pigment će izblijedjeti i potrebno je napraviti popravak kako bi obrve zadržale željeni izgled.

Najčešće se preporučuje napraviti popravak nakon otprilike četiri do šest tjedana od prvog postupka. Ovaj popravak uključuje dodatno nanošenje pigmenta na područja koja su izblijedjela ili se nisu dovoljno zadržala boja.

Važno je spomenuti da će popravci biti potrebni svake godine do dvije godine kako bi se zadržao trajan rezultat.

Kako biste produžili trajnost pigmenta na obrvama, preporučuje se izbjegavanje izlaganja suncu, solarijima i bazenima u prvim danima nakon tretmana. Također, važno je izbjegavati korištenje agresivnih proizvoda za čišćenje lica ili preparata koji sadrže kiseline, jer oni mogu ubrzati ispiranje pigmenta.

Umjesto toga, preporučuje se nježno čišćenje lica i obrva blagim sredstvima za čišćenje. Također, važno je redovito hidratizirati kožu i obrve kako bi se spriječilo ljuštenje i isušivanje kože.

Njega kože i obrva

Njega kože i obrva je ključna nakon postupka puder obrva kako bi se osiguralo pravilno zacjeljivanje i očuvanje rezultata. Nakon tretmana, važno je izbjegavati dodirivanje obrva rukama kako biste spriječili infekciju ili iritaciju.

Potrebno je izbjegavati izlaganje obrva suncu, kupanje u bazenu ili morskoj vodi te korištenje saune ili parne kupelji tijekom prvih nekoliko dana.

Da biste produžili trajnost pigmenta na obrvama, preporučuje se izbjegavanje korištenja jakih proizvoda za čišćenje lica na području obrva. Također je važno pridržavati se uputa stručnjaka o njezi kože i primjenjivati posebne kreme ili losione koji će pomoći u održavanju boje i hidrataciji kože.

Kako bi se postigao prirodan izgled obrva nakon tretmana puder obrva, potrebno je izbjegavati trljanje ili češljanje obrva u prvih nekoliko dana nakon tretmana. Također je važno pridržavati se uputa stručnjaka o uporabi make-upa i kozmetike na području obraza i izbjegavati agresivne proizvode koji bi mogli uzrokovati promjenu boje ili trajnost pigmenta.

Za koga su puder obrve prikladne

Puder obrve su prikladne za sve one koji žele definirane i oblikovane obrve koje izgledaju prirodno. Ova metoda je posebno korisna za osobe s rijetkim ili proćelavim obrvama, kao i za one koje žele popraviti simetriju ili oblik svojih obrva.

Također je pogodna za ljude koji se ne žele svakodnevno šminkati ili nemaju vještine ručnog iscrtavanja obrva.

Postupak puder obrva također je odličan izbor za osobe koje vode aktivne životne stilove ili se bave sportom, jer pigment ostaje trajan i neće se razmazivati ​​ili ispirati znojem.

Ova tehnika također može biti korisna za ljude s oštećenim ili oboljelim obrvama, jer može pružiti estetski privlačan izgled.

Važno je napomenuti da puder obrve nisu prikladne za trudnice, dojilje ili osobe koje imaju kožne bolesti ili alergije na pigment. Također je važno konzultirati se s profesionalnim kozmetičarom ili stručnjakom za postupak kako biste provjerili jeste li pogodni kandidat za ovu metodu i kako biste dobili najbolje rezultate.

Zaključak

U zaključku, postupak nakon puder obrva je važan korak u održavanju i produženju trajnosti tretmana. Njega obrva nakon tretmana, uključujući obnovu pigmenta i pravilnu njegu kože i obrva, ključna je za postizanje dugotrajnih rezultata.

Važno je slijediti savjete stručnjaka i primijeniti odgovarajuće tehnike kako bi se osigurao prirodan izgled i izbjegle moguće komplikacije. Nemojte zaboraviti konzultirati se s profesionalcem kako biste postigli najbolje rezultate i uživali u predivnim obrvama.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top