Što su ombre obrve?

Ombre obrve su vrsta trajne šminke koja imitira izgled sjenčanja na obrvama. Tehnika se naziva i puder obrvama. Ombre obrve su popularne jer pružaju prirodno popunjene obrve koje traju od 1 do 2 godine, ovisno o tipu kože. Ovo je pogodna alternativa za masnu kožu koja se ne preporučuje za mikroblading. Tretman može biti bolan, ali se koriste anestetici kako bi ublažili nelagodu. Boje koje se koriste za ombre obrve su profesionalne i antialergijske. Tretman nije preporučljiv za trudnice, dojilje i osobe mlađe od 18 godina.

Što su ombre obrve?

Ključne informacije:

 • Ombre obrve su vrsta trajne šminke koja imitira izgled sjenčanja na obrvama.
 • Tehnika se naziva i puder obrvama.
 • Popularne su jer pružaju prirodno popunjene obrve koje traju od 1 do 2 godine, ovisno o tipu kože.
 • Boje koje se koriste su profesionalne i antialergijske.
 • Tretman nije preporučljiv za trudnice, dojilje i osobe mlađe od 18 godina.

Prednosti ombre obrva

Ombre obrve imaju nekoliko prednosti. Prvo, ovo je polutrajna tetovaža koja traje od 1 do 3 godine, što znači da nema potrebe za svakodnevnim dotjerivanjem obrva. Ombre obrve daju izgled punijih i definiranih obrva bez potrebe za svakodnevnim iscrtavanjem. Ova tehnika je pogodna za sve tipove kože, posebno za masnu ili osjetljivu kožu. Prednost ombre obrva je i to što ne zahtijevaju česte korekcije.

Definirane obrve su trenutno vrlo popularan trend u svijetu ljepote. Ombre obrve pružaju izgled punijih i definiranih obrva koji je prirodan i dugotrajan. Osim toga, ombre obrve su pogodne za sve tipove kože, što ih čini pristupačnim izborom za mnoge žene. Ova tehnika trajne šminke također je savršena za one koji su umorni od svakodnevnog iscrtavanja i popunjavanja obrva, jer ombre obrve traju i do tri godine.

Ombre obrve omogućavaju ženama da imaju definirane i privlačne obrve bez potrebe za svakodnevnim održavanjem. Sa ombre obrvama, možete se probuditi sa savršeno oblikovanim obrvama svakog jutra, što vam štedi vrijeme i napor. Također, ombre obrve su vrlo prilagodljive i mogu se prilagoditi vašem željenom stilu i boji kose.

Koje su prednosti ombre obrva?

 • Polutrajna tetovaža koja traje od 1 do 3 godine
 • Izgled punijih i definiranih obrva bez svakodnevnog iscrtavanja
 • Pogodne za sve tipove kože, posebno masnu ili osjetljivu kožu
 • Ne zahtijevaju česte korekcije

Create an image of a woman with perfectly shaped ombre eyebrows that fade from dark to light. Show her confident expression as she looks into the camera. Use warm and natural colors to depict the advantages of ombre eyebrows, such as a softer and more natural look, longer-lasting results, and less frequent touch-ups. Show the woman’s face close up to highlight the precise and meticulous work that went into creating her flawless brows. Make sure to showcase the smooth gradient of color on her eyebrows and how it enhances her features without overpowering them.

Prednosti ombre obrvaOstale vrste trajne šminke obrva
Polutrajna tetovaža koja traje od 1 do 3 godine, bez potrebe za svakodnevnim iscrtavanjemTrajanje do 5 godina, ali zahtijeva češće korekcije i dodatno popunjavanje
Daje izgled punijih i definiranih obrvaNeki oblici trajne šminke mogu izgledati manje prirodno
Pogodno za sve tipove kožeRazličite vrste trajne šminke mogu biti ograničene na određene tipove kože

Kako izgleda tretman ombre obrva?

Tretman ombre obrva je proces koji traje između 2 i 3 sata. Prvo, stručnjak oblikuje obrve prema željenom obliku. Nakon toga, koristi se posebna mašinica za tetoviranje kako bi se pigment tačkasto ubrizgao u kožu obrva. Ova tehnika se naziva senčenje obrva i koristi se kako bi se postigao željeni ombre efekt.

Da bi se smanjila nelagoda tokom tretmana ombre obrva, koristi se anestetik.

Nakon tretmana, važno je pridržavati se nekoliko uputa kako bi se osigurao što bolji rezultat. Potrebno je izbjegavati vlaženje obrva, treniranje, nanošenje šminke i izlaganje suncu. Ovi faktori mogu utjecati na pigment i trajnost tretmana.

U slučaju da postoje manji nedostaci u rezultatima, tretman ombre obrva se može ponoviti nakon nekoliko nedelja kako bi se ispravili eventualni nedostaci i postigao savršen izgled.

Kako lažirati ombre obrve šminkom?

Ako niste spremni za trajnu tetovažu, možete postići izgled ombre obrva pomoću šminke. Slijedite ove korake kako biste dobili željeni izgled:

 1. Očistite lice od šminke: Prije nego počnete s šminkanjem obrva, osigurajte da je vaše lice temeljito očišćeno od ostataka šminke i nečistoća. To će vam pomoći da bolje pripremite podlogu za nanošenje proizvoda.
 2. Popravite oblik obrva: Ako imate višak dlačica na obrvama, upotrijebite pincetu ili vosak kako biste ih uklonili i oblikovali obrve prema željenom obliku. Pazite da ne uklonite previše dlačica kako biste zadržali prirodan izgled obrva.
 3. Označite početak, luk i kraj obrva: Upotrijebite ajlajner svjetle boje da biste označili početak, luk i kraj obrva. To će vam pomoći da usmjerite nanošenje proizvoda na pravilan način i postignete željeni oblik obrva.
 4. Nanesite puder za obrve: Uzmite puder za obrve u nijansi koja odgovara boji vaših obrva. Koristeći četkicu ili aplikator, nanesite puder pod uglom kako biste popunili obrve. Počnite od kraja obrva i nježno povlačite prema početku obrva.
 5. Postignite ombre efekt: Za postizanje ombre efekta, koncentrirajte se na prednji dio obrva. Nanesite puder lagano i nježno na ovaj dio obrva kako biste postigli postupno posvjetljivanje boje i izgled ombre obrva.

Alternativno, možete koristiti olovku za obrve umjesto pudera. Odaberite olovku koja odgovara boji vaših obrva i slijedite iste korake kako biste postigli željeni izgled ombre obrva.

Evo primjera kako šminkom možete postići ombre obrve:

“Kod šminkanja ombre obrva, najvažnije je pravilno dozirati proizvode i postepeno nanositi boju kako bi se postigao prirodan izgled. Sve veće prirodne i prigušene nijanse doista djeluju da se postigne željeni ombre efekt.”
– Ivana Makeup, DIY beauty bloger

ProizvodPrednosti
Puder za obrvePomaže u popunjavanju obrvaJednostavan za korištenjePruža prirodan izgled
Olovka za obrveOmogućuje precizno definiranje obrvaIdealno za popunjavanje prazninaDugotrajna formula

Zaključak

Ombre obrve su popularna tehnika trajne šminke koja pruža prirodno popunjene i definirane obrve. Ova tehnika je posebno pogodna za masnu kožu i traje od 1 do 3 godine, smanjujući potrebu za čestim korekcijama.

Uz izgled punijih obrva, ombre obrve pružaju dugotrajno rješenje za ljude koji žele guste i definirane obrve bez svakodnevnog iscrtavanja i dotjerivanja. Tehnika se također može postići pomoću šminke, što je idealna opcija za one koji nisu spremni za trajnu tetovažu.

Bez obzira na trendove, ključno je pravilno njegovati obrve i slijediti upute nakon tretmana kako bi se postigao što bolji rezultat. Ombre obrve su otporne na vlagu, treniranje, nanošenje šminke i izlaganje suncu, što ih čini praktičnim i dugotrajnim rješenjem.

Zaključno, ombre obrve su trenutno popularne i zadovoljavaju potrebe mnogih ljudi koji žele imati definirane obrve bez svakodnevnog truda. Trajna šminka obrva je trend koji se nevjerojatno brzo razvija i nadamo se da će nastaviti nuditi novitete u budućnosti.

Pročitaj još

Što je Infralash eyeliner?

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top