Kako nanijeti pravilno highlighter

Tražite savjet kako pravilno nanijeti highlighter? Niste jedini. Highlighter je tajno oružje vizažista za postizanje sjajnog i mladalačkog tena, ali nanošenje može biti teško ako ne znate prave tehnike.

Ovaj će članak donijeti praktične savjete i korake koje trebate slijediti kako bi vam lice uvijek izgledalo besprijekorno. Spremni za sjajnu promjenu?.

  • Postoje različiti tipovi highlightera koje možete koristiti za sjajni ten, kao što su tekući, kremasti, prah i stick highlighteri.
  • Da biste pravilno nanijeli highlighter, trebate slijediti određeni redoslijed. Najprije nanesite na zonu oko očiju, zatim jagodice i sljepoočnice, te na kraju nos i usne.
  • Manje je više kada je u pitanju nanošenje highlightera – koristite malu količinu kako biste postigli prirodan izgled.
  • Highlighter se može koristiti i na usnama kako bi ih istaknuo i dodao dimenziju.
Kako nanijeti pravilno highlighter

Različiti tipovi highlightera

Postoje različiti tipovi highlightera koje možete koristiti za postizanje sjajnog tena.

Tekući i kremasti highlighter

Tekući i kremasti highlighter su savršeni za sjajni ten. Lagani su i lako se blendaju s kožom. Nanose se prstima ili četkom za šminkanje. Oni dodaju sjaj ali i omekšavaju lice.

Sijaju na svjetlu i daju licu poseban izgled. Jednostavni su za korištenje i idealni su za svaki dan. Treba paziti da se ne nanose previše. Manje je više kad je u pitanju tekući highlighter! Što je nježniji potez, to izgleda prirodnije.

Kremasti  je dobar za suhu kožu. Daje vlažan, svjež izgled koji se ne presijava previše. Bilo da odaberete tekući ili kremasti , važno je pravilno ga nanijeti za najbolji rezultat.

Highlighter u prahu ili kamenu

Highlighter u prahu ili kamenu je jedan od tipova koji se koristi za davanje sjaja licu. Može se nanijeti na različite dijelove lica poput jagodica, sljepoočnica, nosa i usana.

Ovaj tip a se koristi nakon nanošenja tekućeg pudera i pudera u kamenu/prahu kako bi se postigao blistavi izgled. Highlighter u prahu ili kamenu je popularan među profesionalnim vizažistima jer može dodati dimenziju i sjaj koži.

Važno je odabrati onaj koji odgovara vašem tonu kože kako bi postigli prirodan izgled.

Highlighter u sticku

Highlighter u sticku je jedan od različitih tipova highlightera koji možete koristiti za pravilno nanošenje sjaja na lice. Ovaj proizvod ima praktičan oblik štapića koji olakšava nanošenje.

Možete ga koristiti na jagodicama, sljepoočnicama, nosu, očima i usnama kako biste istaknuli određene dijelove lica i stvorili blistav izgled. Kada ga  koristite u sticku, važno je da ga nanesete na već matirano lice, nakon tekućeg pudera i pudera u kamenu ili prahu.

Ovaj proizvod može dodati sjaj i dimenziju vašem licu i vašoj svakodnevnoj šminci, a možete ga koristiti samostalno ili u kombinaciji s drugim proizvodima za šminkanje.

Koraci za pravilno nanošenje highlightera

Zapamti redoslijed nanošenja i fokusiraj se na zone očiju, obraza i usana.

Zapamti redoslijed

Nanijeti highlighter na pravilan način važno je za postizanje sjajnog tena. Zapamti redoslijed nanošenja kako bi postigao najbolje rezultate. Prvo nanesi highlighter na zonu oko očiju, zatim lagano naglasi jagodice i sljepoočnice.

Nakon toga, dodaj malo highlightera na nos i usne kako bi istaknuo te dijelove lica. Poštivanje ovog redoslijeda pomoći će ti da postigneš prirodan i blistav izgled.

Zona očiju

Highlighter u zoni očiju može dodati sjaj i osvjetljenje na tom dijelu lica. Kad nanosite highlighter na oči, možete ga staviti na unutarnji kut oka kako biste otvorili pogled i izgledali svježe.

Također ga možete nanijeti ispod obrva kako biste naglasili luk obrva i dodali dimenziju. Osim toga, lagano pomicanje highlightera preko jagodica može dodati blistavost koži oko očiju.

Važno je ne pretjerivati s količinom highlightera kako bi izbjegli izgled prenaglašenosti.

Pročitajte još Pet koraka za savršeni smokey eyes

Zona obraza

Kada nanosite highlighter na lice, zona obraza je jedno od ključnih područja na kojima ga treba koristiti. Highlighter se stavlja na jagodice kako bi stvorio sjaj i dimenziju licu.

Možete ga nanijeti iznad jagodičnih kostiju, blizu sljepoočnica i duž donjeg dijela obraza. Ovo će vam pomoći da postignete blistav izgled kože i istaknete svoje najbolje crtice.

Pazite da ga nanesete nakon što ste već matirali lice i koristili tekući puder ili puder u kamenu. Odaberite highlighter koji odgovara vašem tonu kože kako biste postigli prirodan izgled.

Zona usana

Highlighter se također može nanijeti i na zonu usana kako bi se postigao sjajni i blistavi izgled. Možete nanijeti vrlo malu količinu highlightera na lukus usana kako biste ih istaknuli i dodali dimenziju.

Ovo je posebno korisno ako koristite mat ruž ili ako želite dodati sjaj svojim usnama. Također možete nanijeti highlighter na gornju usnu kako biste je naglasili i stvorili iluziju punijih usana.

Važno je zapamtiti da manje je više kada je u pitanju nanošenje highlightera na usne – samo mali dodir je dovoljan za postizanje željenog sjaja.

 

Zaključak

Kako nanijeti pravilno highlighter je važna vještina za postizanje blistavog i sjajnog tena. Postoje različiti tipovi highlightera i koraci koje treba slijediti za pravilno nanošenje.

Uz nekoliko praktičnih savjeta, možete postići profesionalni izgled koji će naglasiti vašu ljepotu. Isprobajte različite tehnike i boje highlightera kako biste pronašli onaj koji najbolje odgovara vašem tenu.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top