SkinPen – Terapija mikroiglicama

SkinPen je profesionalni uređaj za terapiju mikroiglicama koji je odobrila FDA. Izrađen od japanskog nehrđajućeg čelika, omogućuje preciznost pri uporabi i rad na dermisu. Microneedling terapija potiče prirodno stvaranje kolagena kroz mikroozljede na koži. Terapija ima tri faze: upala, proliferacija i remodelacija. Preporučuje se za probleme kao što su fine linije i bore, ožiljci od akni, neujednačen ton kože, proširene pore i rozacea. Rezultati terapije vidljivi su već nakon jednog tretmana, ali obično je potrebno 3-4 tretmana u razmaku od 30 dana za potpune rezultate. Prije tretmana treba prestati s upotrebom koji sadrže retinol i kiselinama za eksfolijaciju kože. Nakon tretmana može se očekivati crvenilo kože koje se normalizira u roku od jednog tjedna. Postoji nekoliko mjera opreza prije i nakon tretmana, te kontraindikacije kao što su alergija na nehrđajući čelik, promjene na koži, poremećaj zgrušavanja krvi, trudnoća i dojenje.

Ključne Točke:

  • SkinPen je profesionalni uređaj za terapiju mikroiglicama koji potiče prirodnu proizvodnju kolagena u koži.
  • Terapija mikroiglicama je učinkovita za smanjenje finih linija, bora, ožiljaka od akni, neujednačenog tona kože, proširenih pora i rozaceae.
  • Vidljivi rezultati mogu se očekivati već nakon jednog tretmana, ali optimalni rezultati zahtijevaju 3-4 tretmana u razmaku od 30 dana.
  • Prije tretmana treba prestati s upotrebom proizvoda koji sadrže retinol i kiselinama za eksfolijaciju kože.
  • Tretman može uzrokovati crvenilo kože koje se normalizira u roku od jednog tjedna.
  • Terapija mikroiglicama zahtijeva nekoliko mjera opreza i kontraindikacija koje treba uzeti u obzir prije i nakon tretmana.

SkinPen – Siguran i učinkovit uređaj za pomlađivanje kože

SkinPen je uređaj za terapiju mikroiglicama koji je odobren od strane FDA. Izrađen od japanskog nehrđajućeg čelika, visoko preciznog dizajna s iglicama jednake dužine, SkinPen omogućuje visoku preciznost i rad na stotinama mikroskopskih uboda u dermisu u jednoj sekundi. Uređaj je brz, siguran i učinkovit te idealan za pomlađivanje i poboljšanje izgleda kože. S obzirom na dizajn i odobrenje od strane FDA, SkinPen je pouzdan uređaj za postizanje mladolikog izgleda kože.

Kako djeluje terapija mikroiglicama?

Terapija mikroiglicama, kao što je SkinPen, djeluje na principu prirodne sposobnosti zacjeljivanja i obnove kože. Kroz kontrolirane mikroozljede na koži, terapija potiče prirodan odgovor zacjeljivanja rana. Ova terapija prolazi kroz tri faze: upalu, proliferaciju i remodelaciju. Mikroozljede uzrokuju upalu, a tijelo reagira pojačanom cirkulacijom i slanjem imunoloških stanica kako bi se koža obnovila. U fazi proliferacije, stvaraju se kolagen i nova mreža krvnih žila, a u fazi remodelacije sinteza i razgradnja kolagena te stvaranje novog čvrstog i otpornog tkiva kože. Kroz ovaj prirodni mehanizam zacjeljivanja, terapija mikroiglicama potiče proizvodnju kolagena i obnovu kože.

Terapija mikroiglicama stimulira procese zacjeljivanja i obnove kože kako bi se postigao mladoliki izgled. Ova inovativna metoda omogućuje precizno stvaranje mikrokanala na koži, potičući prirodni odgovor tijela. Upalom se aktivira poboljšana cirkulacija i imunološki odgovor kože. Uz to, stvaraju se novi kolagen i mreža krvnih žila, čime se postiže čvršća, elastičnija i zdravija koža.

Ova terapija posebno je učinkovita za smanjenje bora i finih linija, ujednačavanje tonusa kože, oživljavanje kože oštećene ožiljcima od akni te općenito za poboljšanje izgleda kože. Nakon tretmana mikroiglicama, koža postaje glađa, čvršća i sjajnija, dajući svjež i mladoliki izgled.

Prednosti SkinPen mikroiglice terapije

SkinPen terapija mikroiglicama ima mnoge prednosti. Prvo, tretman je brz, siguran i učinkovit te pruža mogućnost pomlađivanja i značajnog poboljšanja izgleda kože.

Osim toga, terapija je primjenjiva za različite probleme kože kao što su fine linije i bore, ožiljci od akni, neujednačen ton kože, proširene pore i rozacea.

Tretman se može primijeniti na svim područjima tijela i svim tonovima kože. Rezultati tretmana su vidljivi već nakon jednog tretmana, ali optimalni rezultati obično zahtijevaju 3-4 tretmana u razmaku od 30 dana.

SkinPen terapija pogodna je za sve dobne skupine, ali rezultati mogu biti bolji kod mladenačke kože. Prije tretmana preporučuje se OBSERV analiza kože lica kako bi se odredila optimalna terapija za pojedinog klijenta.

Postupak tretmana SkinPenom

Prije tretmana SkinPenom, potrebno je pripremiti kožu. To uključuje prestanak uporabe proizvoda s retinolom i kiselinama nekoliko dana prije tretmana, kao i izbjegavanje tretmana laserom ili uklanjanje dlačica tjedan dana prije tretmana. Prije tretmana, koža se mora očistiti, a lice osloboditi od šminke. Tijekom tretmana, koža se priprema za ubod iglica nanošenjem topikalnog anestetika.

SkinPen se koristi s hidrogelom Skinfuse® LIFT HG kako bi se smanjilo trenje i isušivanje kože. Tijekom tretmana, roleri s mikroiglicama blago se kotrljaju po koži kako bi izazvali kontrolirane mikroozljede. Ovaj proces potiče prirodni odgovor zacjeljivanja kože i proizvodnju kolagena.

Nakon završetka tretmana, može se očekivati crvenilo kože koje traje 3-7 dana. Važno je izbjegavati uporabu proizvoda na bazi alkohola, kiselina i retinola tijekom oporavka kože. Također, potrebno je izbjegavati izlaganje suncu i pretjerano znojenje pet dana nakon tretmana kako bi se koža pravilno oporavila.

Tretman SkinPenom je brz, siguran i učinkovit. Precizno kontrolirani ubodi mikroiglica potiču prirodno zacjeljivanje i proizvodnju kolagena za pomlađivanje kože.

Priprema kožePostupak tretmanaOporavak
Prestanak uporabe proizvoda s retinolom i kiselinamaNanošenje topikalnog anestetikaCrvenilo kože koje traje 3-7 dana
Izbjegavanje tretmana laserom i uklanjanja dlačicaUporaba SkinPen-a s hidrogelom Skinfuse® LIFT HGIzbjegavanje proizvoda na bazi alkohola, kiselina i retinola
Čišćenje kože prije tretmanaKotrljanje rollerca s mikroiglicamaIzbjegavanje izlaganja suncu i pretjeranog znojenja

Hidragel za kućnu njegu koristi se tijekom oporavka kako bi se koža hidratizirala i umirila. Važno je slijediti upute stručnjaka i izbjegavati agresivne tretmane ili proizvode koji bi mogli ometati proces zacjeljivanja. Rezultati tretmana SkinPenom vidljivi su već nakon jednog tretmana, ali optimalni rezultati obično zahtijevaju niz tretmana u razmaku od nekoliko tjedana.

Rezultati tretmana SkinPenom

Rezultati tretmana SkinPenom su izuzetno zadovoljavajući i vidljivi već nakon jednog tretmana. Ova terapija mikroiglicama pruža brojne beneficije za kožu, uključujući smanjenje bora, ujednačenje tona kože, uklanjanje ožiljaka od akni i pomlađivanje kože. Učinak tretmana je postepen i može se nastaviti poboljšavati tijekom nekoliko tjedana nakon završetka tretmana.

SkinPen tretman je posebno učinkovit u smanjenju bora i finih linija, pružajući koži glatki izgled i mladolikost.

Tijekom tretmana, mikroiglice potiču prirodnu proizvodnju kolagena u koži, čime se smanjuje pojava bora i vraća čvrstoća koži.

Mikroiglice SkinPena također pomažu u ujednačavanju tona kože, posvjetljivanju hiperpigmentacija i smanjenju tamnih mrlja. Ova terapija stimulira regeneraciju kože i potiče obnovu kože, što dovodi do ujednačenijeg tona i sjaja.

Pomladila sam svoju kožu s tretmanom SkinPenom i rezultati su se postepeno poboljšavali tijekom nekoliko tjedana. Sada imam glađu kožu, manje bora i ujednačeniji ten. Svi komentiraju kako izgledam odmorno i svježe!” – Ana, zadovoljna klijentica

Ožiljci od akni su još jedan problem koji SkinPen tretman uspješno rješava. Mikroiglice potiču regeneraciju kože, pomažući kod obnove oštećenog tkiva i smanjenja vidljivosti ožiljaka. Nakon nekoliko tretmana, ožiljci od akni postaju manje vidljivi a koža glađa.

Uz navedene rezultate, SkinPen tretman također poboljšava cjelokupno stanje kože, čineći je zdravijom i pomlađenom. Stimulacija prirodne proizvodnje kolagena pomaže u jačanju kože, smanjenju pora i povećanju elastičnosti.

Rezultati tretmana SkinPenom mogu se dodatno poboljšati s nizom tretmana u određenim razmacima. Preporučuje se 3-4 tretmana u razmaku od 30 dana kako bi se postigli optimalni rezultati. Važno je imati na umu da rezultati variraju ovisno o individualnim karakteristikama kože i specifičnim problemima koje treba riješiti.

Nakon tretmana, važno je primijeniti odgovarajuću njegu kože i zaštititi je od sunca kako bi se održali postignuti rezultati. Također se preporučuje redovito održavanje tretmana kako bi se zadržala svježina i mladolikost kože.

Dodatni serumi kao pojačivači rezultata

Za dodatno pojačanje rezultata tretmana SkinPenom, preporučuje se kombiniranje tretmana s serumi iz ZO Skin Health linije. Postoje dva seruma – Firming Serum Accelerated za zatezanje i poboljšanje izgleda opuštene kože, te ZO Rozatrol® Serum Accelerated za smirivanje crvenila i osjetljive kože povezane s rozaceom. Ovi serumi se koriste tijekom tretmana i kao kućna njega sljedećih 14 dana.

Kombiniranje seruma s tretmanima SkinPenom dodatno će poboljšati rezultate tretmana.

SerumNamjena
Firming Serum AcceleratedZatezanje i poboljšanje izgleda opuštene kože
ZO Rozatrol® Serum AcceleratedSmirivanje crvenila i osjetljive kože povezane s rozaceom

Uz serum Firming Serum Accelerated, koža dobiva dodatnu čvrstinu i elastičnost, dok ZO Rozatrol® Serum Accelerated umiruje osjetljivu kožu i smanjuje crvenilo. Ovi serumi su visoko učinkoviti jer sadrže sastojke koji poboljšavaju teksturu kože, potiču proizvodnju kolagena i pružaju intenzivnu hidrataciju. Kombinacija tretmana SkinPenom s serumi iz ZO Skin Health linije osigurava sveobuhvatno pomlađivanje kože i postizanje mladolikog izgleda.

Iskustva klijenata s SkinPen terapijom

Klijenti koji su isprobali SkinPen terapiju mikroiglicama izrazili su zadovoljstvo ovim tretmanom. Nakon jednog tretmana, klijenti su primijetili očigledna poboljšanja u izgledu. Posebno su istaknuli opuštajuću i pozitivnu atmosferu tijekom tretmana.

“Jako sam zadovoljna SkinPen terapijom. Nakon samo jednog tretmana primijetila sam vidljivo poboljšanje u teksturi i tonu kože. Osoblje je iznimno ljubazno i profesionalno, što mi je ulijevalo povjerenje. Definitivno ću se vratiti na dodatne tretmane!” – Marija

“Nakon godina borbe s ožiljcima od akni i neujednačenim tonom kože, odlučila sam isprobati SkinPen terapiju. Već nakon prvog tretmana primijetila sam kako se moji ožiljci smanjuju, a koža postaje glađa. – Ana

Ovo su samo neka od iskustava zadovoljnih klijenata koji su postigli vrlo dobre rezultate uz pomoć SkinPen terapije mikroiglicama. Sveukupno, tretman je dobro prihvaćen i klijenti su zadovoljni.

Zaključak

SkinPen terapija mikroiglicama učinkovit je i siguran postupak za pomlađivanje kože. Kontroliranim mikroozljedama, terapija potiče prirodno zacjeljivanje i proizvodnju kolagena što rezultira pomlađivanjem kože.

Tretman je pogodan za različite probleme kože kao što su fine linije i bore, ožiljci od akni, neujednačen ton kože, proširene pore i rozacea. Rezultati su vidljivi već nakon jednog tretmana, ali optimalni rezultati se postižu s 3 do 4 tretmana.

Tretman je pogodan za sve dobne skupine, a prije tretmana se preporučuje analiza kože kako bi se utvrdila optimalna terapija. Dodatni serumi iz ZO Skin Health linije mogu pojačati rezultate tretmana. Klijenti su izrazili zadovoljstvo tretmanom i istaknuli ljubaznost i stručnost osoblja. Sveukupno, SkinPen terapija mikroiglicama pouzdana je metoda za postizanje mladolikog izgleda kože.

PMU ZAGREB

NAJBOLJA NJEGA VAŠEGA TIJELA I LICA

Copyright © 2024 PMU ZAGREB . All Rights Reserved. SEO AND WEB BY TOLO DESIGN

Terms and Conditions | Privacy Policy

Scroll to Top